Η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας που θα συνέλθει αύριο στις 26 Οκτωβρίου 2021, έχει την εντολή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να προωθήσει άμεσα την παροχή βραχυπρόθεσμης ανακούφισης για την αντιμετώπιση της αύξησης στις τιμές της ενέργειας στις επιχειρήσεις και τους πολίτες που προσπαθούν να ανακάμψουν από την πανδημία της COVID-19.

Ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου είχαμε επισημάνει ότι οι παραγωγοί ενέργειας μετακυλούν τις αυξήσεις στη βιομηχανία, με άμεση συνέπεια την αύξηση του κόστους παραγωγής και την απώλεια αγορών.

Σε ειδική ημερίδα που είχε διοργανώσει ο ΣΒΕ, στις 15 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Προέδρου της ΡΑΕ, του ΑΔΜΗΕ, της ΕΧΕ Α.Ε. και ιδιωτών παραγωγών ενέργειας, επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΒΕ  κ. Σαββάκη ότι: «… η εξίσωση είναι δύσκολη και χρειάζεται πρόβλεψη σε κεντρικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η λύση γίνεται ακόμα δυσκολότερη γιατί οι Ελληνικές επιχειρήσεις που είδαν να αυξάνονται οι εξαγωγές τους, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, είτε θα συνεχίσουν να εκτελούν τα συμβόλαιά τους, αντιμετωπίζοντας τεράστιες ζημίες εξαιτίας της αύξησης του κόστους ενέργειας, είτε θα αναγκαστούν να μην εκτελέσουν τις συμφωνίες τους και να βρεθούν αναξιόπιστες στη διεθνή αγορά….».

Οι αποφάσεις του προσφάτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  σχετικά με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων κατά την παρούσα φάση εκτόξευσης των τιμών ενέργειας, αναμένουμε να αποτελέσουν το έναυσμα για την άμεση θέσπιση μέτρων από την Ελληνική κυβέρνηση, η οποία εξάλλου στήριξε ένθερμα την ανάληψη ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια