Αυτόνομα ρομπότ σε σχήμα βαλίτσας θα παραδίδουν γράμματα και δέματα σε ορισμένες γειτονιές της Μόσχας στο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στα κρατικά Ρωσικά Ταχυδρομεία και τον γίγαντα της τεχνολογίας Yandex.

Η ρωσική πολυεθνική, η οποία προσφέρει μια πληθώρα διαδικτυακών υπηρεσιών, από online αναζήτησης μέχρι χάρτες και ηλεκτρονικά καταστήματα, ήδη χρησιμοποιεί ρομπότ για παραδόσεις φαγητού στη Ρωσία και ορισμένες αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Yandex και τα Ρωσικά Ταχυδρομεία ανακοίνωσαν ότι 36 εξάτροχα ρομπότ θα μεταφέρουν γράμματα και δέματα από 27 ταχυδρομεία της Μόσχας σε πιλοτική βάση.

Οι παραλήπτες θα πρέπει να επιλέγουν παράδοση με ρομπότ στο app των ταχυδρομείων. Θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία τους στην πόλη τον αναγνωριστικό αριθμό της αποστολής.

«Όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας μπορούν να αυτοματοποιηθούν, και οι τεχνολογίες αλλάζουν τις διαδικασίες σε κάθε στάδιο: από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Στάνισλαβ Τσέρνιν, επικεφαλής καινοτομίας στα Ρωσικά Ταχυδρομεία.

Η κρατική εταιρεία έχει πάνω από 38.000 καταστήματα στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου και διαχειρίζεται 108 εκατομμύρια δέματα τη μέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI