Ισχυρά ήταν τα κέρδη που σημείωσαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τα εταιρικά αποτελέσματα να δίνουν τροφή στους αγοραστές να ενισχύσουν τις θέσεις τους σε τίτλους που επιβεβαιώνουν τις θετικές τους προοπτικές.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,8%, με τον κλάδο των ταξιδίων να κερδίζει 1,7%, ενώ εκείνος των πετρελαίων έχασε 0,4%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 0,76% στις 7.277 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 1,01% στις 15.757 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,80% στις 6.766 μονάδες.

Κέρδη 1,3% σημείωσε η ελβετική τράπεζα UBS, καθώς ξεπέρασε με τα αποτελέσματά της τις προσδοκίες των αναλυτών το τρίτο τρίμηνο, αναφέροντας καθαρά κέρδη ύψους 2,3 δισ. δολαρίων.

Από την άλλη, στον Stoxx 600 επέδρασε αρνητικά το -21% της THG, καθώς δεν ικανοποίησε την αγορά με τα αποτελέσματά της και παρά το γεγονός ότι SoftBank επιβεβαίωσε τη στήριξή της στην μετοχή.

Πέραν όμως των αποτελεσμάτων, οι αγορές εξακολουθούν να αξιολογούν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό πάνω από την τάση και την οικονομική ανάπτυξη, καθώς συντηρούνται οι φόβοι για στασιμοπληθωρισμό ή λάθη νομισματικής πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές