Ήπια ανοδικά, αλλά και με αρκετή δόση επιφυλακτικότητας κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκει σημαντικά στηρίγματα σε επιλεγμένους τίτλους που έχουν πάρει τα ηνία της «αποστολής» για την παραμονή του γενικού δείκτη πάνω από τις 900 μονάδες.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,44% στις 905,08 μονάδες, με τον τζίρο να προσεγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.

Το μήνυμα που δίνει η αγορά πάντως στην πρώτη, όπως όλα δείχνουν, «ομαλή» συνεδρίαση της εβδομάδας είναι ότι θέλει να αφομοιώσει τα επίπεδα των 900 μονάδων, τα οποία ανέκτησε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα μετά από σχεδόν ένα μήνα περιδίνησης σε χαμηλότερα επίπεδα. Και αυτό για πολλούς εγχώριους αναλυτές είναι ένα σημαντικό μήνυμα στην τελευταία εβδομάδα ενός μήνα με σημαντικά κέρδη, όταν και οι κινήσεις ενθυλάκωσής των θα ενταθούν.

Την ίδια στιγμή η συμβολή του τραπεζικού κλάδου είναι σημαντική για τη διατήρηση των επιπέδων, καθώς όχι μόνο σηματοδοτεί την αφύπνιση του κλάδου – σηματωρού της αγοράς, αλλά και δείχνει ότι υπάρχουν τοποθετήσεις σε τίτλους που έχουν κάνει σημαντική πρόοδο για να απαλλαγούν από τη θλιβερή “κληρονομιά” της κρίσης.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο, λοιπόν, τίτλων Eurobank, ΕΧΑΕ, Σαράντης, ΟΠΑΠ και ΕΛΧΑ σημειώνουν σημαντικά κέρδη, με τις ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Coca Cola, Alpha Bank, Jumbo, Motor Oil και Εθνική να λειτουργούν επικουρικά στην άνοδο.

Στον αντίποδα, οι πιέσεις εντοπίζονται στο -1,13% του Ελλάκτωρ, αλλά και στο αρνητικό πρόσημο των ΟΤΕ, Τιτάν, Ελληνικά Πετρελαίων και ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders