Περίπου 150 άνθρωποι συνελήφθησαν σε επιχείρηση σκούπα που έγινε παγκοσμίως κατά του παράνομου εμπορίου στο dark web, σε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής στο Σκοτεινό Διαδίκτυο, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol, η οποία έχει την έδρα της στη Χάγη.

Κατά την επιχείρηση αυτή που έφερε την ονομασία “DarkHunTOR” κατασχέθηκαν εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και bitcoins, όπως και ναρκωτικά και όπλα. Η “DarkHunTOR” αποτελεί συνέχεια της εξάρθρωσης τον Ιανουάριο υπό την διεύθυνση της γερμανικής αστυνομίας της DarkMarket, μιας από τις βασικές αγορές στην μαύρη ηλεκτρονική αγορά.

Η επιχείρηση αυτή “αφορούσε μια σειρά ξεχωριστών, αλλά συμπληρωματικών δράσεων στην Αυστραλία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ελβετία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ”, διευκρίνισε η Europol.

Στις ΗΠΑ, περίπου 65 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση αυτή, η οποία επέτρεψε, μεταξύ άλλων, 47 συλλήψεις στη Γερμανία, 24 στη Βρετανία, 4 στην Ιταλία και 4 στην Ολλανδία. Αρκετοί από τους συλληφθέντες “συνιστούσαν σημαντικούς στόχους” για τη Europol.

Οι δυνάμεις της τάξης κατέσχεσαν επίσης 26,7 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και ψηφιακά νομίσματα όπως και ναρκωτικά, κυρίως 25.000 δισκία έκστασι και 45 πυροβόλα όπλα.

Στην Ιταλία, η αστυνομία έκλεισε επίσης παράνομα σημεία αγοράς, με τις ονομάσίες “DeepSea” και “Berlusconi”, τα οποία παρουσίαζαν και τα δύο μαζί “περισσότερες από 100.000 ανακοινώσεις παράνομων προϊόντων”, σύμφωνα με την Europol, η επιχείρηση της οποίας έγινε σε συντονισμό με την Eurojust, την ευρωπαϊκή υπηρεσία δικαστικής συνεργασίας.

“Το αντικείμενο επιχειρήσεων, όπως αυτή, είναι να δώσει το μήνυμα στους εγκληματίες που επιχειρούν στο Σκοτεινό Διαδίκτυο (ότι) η κοινότητα που είναι επιφορτισμένη με την επιβολή του σεβασμού στο νόμο διαθέτει τα μέσα και τις διεθνείς συμπράξεις για να τους αποκαλύψει και να τους αναγκάσει να λογοδοτήσουν για τις παράνομες δραστηριότητές τους, ακόμη και στις ζώνες του dark web”, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής επιχειρήσεων της Europol Ζαν-Φιλίπ Λεκούφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί