Η Χόγκεν κατέθεσε σε επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου χθες, Δευτέρα, τονίζοντας την συνεχή άρνηση της Facebook να αναλάβει την ευθύνη για τις ίδιες τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινό ή για τη μη κινητοποίηση των υπαλλήλων της να μιλήσουν ανοικτά για προβληματικές συμπεριφορές.

Πρόκειται για τη δεύτερη δημόσια εμφάνιση της Χόγκεν από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε σαν η πηγή από την οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα εσωτερικά έγγραφα και από τα οποία έγγραφα προέκυψε η σειρά αποκαλυπτικών ρεπορτάζ της Wall Street Journal, τα λεγόμενα «Facebook Files». Στις αρχές του μήνα είχε προηγηθεί η κατάθεσή της ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Στην κατάθεσή της επί βρετανικού εδάφους, η Χόγκεν επανέλαβε ότι η πρακτική της διοίκησης της Facebook είναι επικεντρωμένη στο κέρδος, «δημιουργώντας μία κουλτούρα που επικεντρώνεται στον θετικό αντίκτυπο των υπηρεσιών που προσφέρονται αδιαφορώντας για τη διαχείριση των προβλημάτων που αυτές δημιουργούν».

Παρόλα αυτά η Χόγκεν διαχώρισε από τη διοίκηση τους υπόλοιπους εργαζόμενους. «Η Facebook είναι στη συντριπτική πλειοψηφία γεμάτη από ευσυνείδητους, ευγενείς, με ενσυναίσθηση ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Καλοί άνθρωποι που έχουν ενσωματωθεί σε συστήματα με κακά κίνητρα που οδηγούν σε κακές πράξεις. Υπάρχει ένα μοτίβο που προωθεί στην ιεραρχία άτομα που έχουν την προδιάθεση να κοιτάξουν από την άλλη πλευρά και όχι τα άτομα που επισημαίνουν τα λάθη», είπε η Χόγκεν.

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι η αμερικανική εταιρεία αποφεύγει να δίνει θέσεις ευθύνης σε υπαλλήλους που επισημαίνουν τα προβλήματα τα οποία η διοίκηση θα έπρεπε να εξετάζει. «Όχι μόνο η Facebook έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν επιθυμεί να αποκαλύψει τα επίμαχα δεδομένα αλλά ακόμα και όταν το κάνει παραπλανά τους ανθρώπους», κατέληξε η Χόγκεν.

Σύμφωνα με τη Χόγκεν, αυτή είναι μία συμπεριφορά που η εταιρεία έχει από το ξεκίνημά της και δεν θα αλλάξει μέχρι να της επιβληθούν ρυθμιστικοί κανόνες. «Όταν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, ανάμεσα στα κέρδη και στο κοινό, απλά επιλέγουν τα κέρδη», επανέλαβε το πρώην στέλεχος της Facebook.

Σε ερώτηση αν το Facebook είναι «σατανικό», η Χόγκεν σημείωσε ότι υπάρχει ένα μοτίβο ανεπάρκειας σε συνδυασμό με την μη αποδοχή των συνεπειών των πράξεων τους, «πιστεύω πρωτίστως ότι είναι θέμα αμέλειας και ανεπάρκειας», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή