Μεικτά ήταν τα πρόσημα που εμφάνισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι επηρεάστηκαν για ακόμη μία ημέρα από τα διττά εταιρικά αποτελέσματα, ενώ η επιφυλακτικότητα ειδικά σε τίτλους ανάπτυξης επανήλθε ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων για το ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,74% στις 35.490 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,51% στις 4.551 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά μόλις 0,01% στις 15.235 μονάδες.

Σημαντική ώθηση στον Nasdaq έδωσε το +4,2% της Microsoft, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε, όπως και για τον ίδιο λόγο κινήθηκαν θετικά οι General Motors και η Boeing. Στον αντίποδα, η Robinhood έχασε 10,4%, καθώς τα έσοδα του τρίτου τριμήνου απογοήτευσαν την αγορά, όπως άλλωστε και η Texas Instruments σημείωσε απώλειες 4%.

Μέχρι σήμερα περίπου το 30% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους. Από αυτές το 82% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη, ενώ το 80% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα έσοδα. Οι εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να καταγράψουν αύξηση στα κέρδη τους κατά περίπου 35% το τρίτο τρίμηνο.

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 9,2% και ανήλθε στα 96,3 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο, καθώς οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 4,7%, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν ελαφρώς, κατά 0,5%. Επίσης, τον Σεπτέμβριο οι συνολικές παραγγελίες για διαρκή αγαθά κατά 0,4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street