Μεικτά ήταν τα πρόσημα που εμφάνισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι επηρεάστηκαν για ακόμη μία ημέρα από τα διττά εταιρικά αποτελέσματα, ενώ η επιφυλακτικότητα ειδικά σε τίτλους ανάπτυξης επανήλθε ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων για το ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,74% στις 35.490 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,51% στις 4.551 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά μόλις 0,01% στις 15.235 μονάδες.

Σημαντική ώθηση στον Nasdaq έδωσε το +4,2% της Microsoft, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε, όπως και για τον ίδιο λόγο κινήθηκαν θετικά οι General Motors και η Boeing. Στον αντίποδα, η Robinhood έχασε 10,4%, καθώς τα έσοδα του τρίτου τριμήνου απογοήτευσαν την αγορά, όπως άλλωστε και η Texas Instruments σημείωσε απώλειες 4%.

Μέχρι σήμερα περίπου το 30% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους. Από αυτές το 82% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη, ενώ το 80% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα έσοδα. Οι εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να καταγράψουν αύξηση στα κέρδη τους κατά περίπου 35% το τρίτο τρίμηνο.

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 9,2% και ανήλθε στα 96,3 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο, καθώς οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 4,7%, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν ελαφρώς, κατά 0,5%. Επίσης, τον Σεπτέμβριο οι συνολικές παραγγελίες για διαρκή αγαθά κατά 0,4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street – H χαλάρωση στους φόβους για την Ομικρον συνέβαλε στην ανάκαμψη
Wall Street |

Wall Street: H χαλάρωση στους φόβους για την Ομικρον συνέβαλε στην ανάκαμψη

Οι κύριοι δείκτες της Wall Street έκλεισαν υψηλότερα τη Δευτέρα με τους οικονομικά ευαίσθητους τομείς και τις μετοχές που σχετίζονται με τα ταξίδια να εκτινάσσονται στα ύψη καθώς οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν από τα σχόλια του Άντονι Φάουτσι για την παραλλαγή Ομικρον