Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ και ο επενδυτής Ντέιβιντ Μπλαντ δημιούργησαν έναν νέο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων για την αντιμετώπιση της πρόκλησης των παγκόσμιων καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα καθώς οι χώρες υφίστανται αυξανόμενη πίεση να επιβραδύνουν την κλιματική αλλαγή και να επιτύχουν ουδετερότητα άνθρακα.

Η Just Climate, η οποία θα κυκλοφορήσει σήμερα Τετάρτη, σχεδιάζει να επενδύσει σε λύσεις που θα βοηθήσουν στον περιορισμό της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας στους 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Η Just Climate ιδρύθηκε για να αντιμετωπίσει τα πιο δύσκολα τμήματα της παγκόσμιας οικονομίας στην απομάκρυνση του άνθρακα που οι επενδυτές αγνοούσαν μέχρι τώρα, είπε ο Μπλαντ.

Ο Μπλαντ, ο οποίος δημιούργησε τη διαχείριση βιώσιμων περιουσιακών στοιχείων Generation Investment Management με τον Γκορ, συνεργάζεται με την Goldman Sachs Asset Management, τη Microsoft Climate Innovation Fund και το Harvard Management Co μεταξύ άλλων για να ξεκινήσει το Just Climate, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το οποίο ωστόσο δεν παρέχει οικονομικές λεπτομέρειες.

Η δημοσίευση έρχεται ενόψει της παγκόσμιας διάσκεψης για το κλίμα COP26 που πρόκειται να ξεκινήσει στη Γλασκώβη της Σκωτίας στις 31 Οκτωβρίου. Οι συνομιλίες στη διάσκεψη έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν πιο φιλόδοξες δεσμεύσεις από τις χώρες να διατηρήσουν την παγκόσμια μέση άνοδο της θερμοκρασίας πολύ κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αιώνα, σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού του 2015.

Η Just Climate θα επιδιώξει επίσης να βοηθήσει τους θεσμικούς επενδυτές να παρέχουν επαρκή ποσότητα κεφαλαίων για να καλύψουν το χρηματοοικονομικό χάσμα για το κλίμα, το οποίο εκτιμάται από τα Ηνωμένα Έθνη σε 3 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2050 για να φτάσει στο μηδέν, ανέφερε η ανακοίνωση.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε επίσης ότι τα σχέδια των παγκόσμιων κυβερνήσεων για μείωση των εκπομπών τα επόμενα χρόνια δεν είναι αρκετά για να αποφευχθεί το καταστροφικό κλίμα και χωρίς πιο φιλόδοξες δεσμεύσεις, οι θερμοκρασίες θα μπορούσαν να φτάσουν 2,7 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα μέχρι το τέλος του αιώνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Νέο «Εξοικονομώ» – Έναρξη στις 13 Δεκεμβρίου – Οι επιλέξιμες δαπάνες και τα κριτήρια
Green |

Νέο «Εξοικονομώ»: Έναρξη στις 13 Δεκεμβρίου – Οι επιλέξιμες δαπάνες και τα κριτήρια

Για πρώτη φορά θα υπάρχει ξεχωριστός προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. για ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ θα ληφθεί ειδική μέριμνα για μονογονεϊκές οικογένειες, πολυτέκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ