Οι άνθρωποι στρέφονται στα ρομπότ για να υποστηρίξουν την επαγγελματική τους εξέλιξη αφότου η πανδημία της COVID-19 τους άφησε με αισθήματα μοναξιάς και αποσύνδεσης από την ίδια τη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την Oracle και την Workplace Intelligence, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών και της έρευνας για το ανθρώπινο δυναμικό.

Από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 14.600 εργαζόμενοι, διευθυντές, επικεφαλείς HR και ανώτερα στελέχη από 13 χώρες, προέκυψε ότι οι άνθρωποι ανά τον κόσμο αισθάνονται στάσιμοι στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή τους, αλλά είναι έτοιμοι να ανακτήσουν τον έλεγχο του μέλλοντός τους.

Οι εργαζόμενοι διεθνώς αισθάνονται μόνοι, απομονωμένοι και εκτός ελέγχου

Έχοντας περάσει περισσότερο από ένα χρόνο με περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας και με τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας, πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται ακόμα σε συναισθηματική αναστάτωση, αισθανόμενοι ότι η ζωή και η καριέρα τους έχουν βγει εκτός ελέγχου.

 • 80% των ανθρώπων έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την περασμένη χρονιά, με πολλούς να έχουν οικονομικές δυσχέρειες (29%), να υποφέρουν από φθίνουσα ψυχική υγεία (28%), να στερούνται επαγγελματικής υποκίνησης (25%) και να αισθάνονται αποκομμένοι από την ίδια τη ζωή τους (23%).
 • Σε ποσοστό 62% πιστεύουν ότι το 2021 είναι η πιο αγχωτική χρονιά που έχουν περάσει ποτέ. Πάνω από τους μισούς (52%) υποφέρουν από θέματα ψυχικής υγείας στην εργασία περισσότερο κατά το 2021 από ό,τι το 2020.
 • Ο αριθμός των ανθρώπων που αισθάνονται ότι έχουν πολύ λίγο ή καθόλου έλεγχο επί της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής διπλασιάστηκε αφότου ξεκίνησε η πανδημία. Οι άνθρωποι δήλωσαν ότι έχουν χάσει πια τον έλεγχο του μέλλοντός τους (43%), της προσωπικής ζωής (46%), της καριέρας (41%) και των σχέσεων τους (39%).
 • 76% των ανθρώπων αισθάνονται στασιμότητα στην προσωπική τους ζωή, αισθανόμενοι ανησυχία για το μέλλον τους (31%), παγιδευμένοι στην ίδια ρουτίνα (27%) και περισσότερη μοναξιά από ποτέ άλλοτε (26%).

Οι άνθρωποι επιθυμούν την αλλαγή, αλλά αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις

Παρά τις δυσκολίες κατά την προηγούμενη χρονιά, οι άνθρωποι ανά τον κόσμο είναι πρόθυμοι να κάνουν αλλαγές στην επαγγελματική ζωή τους.

 • Το 93% των ανθρώπων χρησιμοποίησαν την προηγούμενη χρονιά για να αναλογιστούν τη ζωή τους και το 88% ανέφερε ότι το νόημα της επιτυχίας έχει αλλάξει για αυτούς αφότου ξεκίνησε η πανδημία, με κυριότερες προτεραιότητες να είναι τώρα η ισορροπία επαγγελματικής/προσωπικής ζωής (42%), η ψυχική υγεία (37%) και η ευελιξία στον χώρο εργασίας (33%).
 • Σε ποσοστό 75% αισθάνονται «κολλημένοι» επαγγελματικά, επειδή δεν έχουν ευκαιρίες εξέλιξης της καριέρας τους (25%) και νιώθουν καταβεβλημένοι απέναντι στο ενδεχόμενο να κάνουν οποιεσδήποτε αλλαγές (22%).
 • Σε ποσοστό 70% οι άνθρωποι δηλώνουν ότι το να αισθάνονται «κολλημένοι» στην καριέρα τους έχει επηρεάσει αρνητικά την προσωπική τους ζωή, καθώς προσθέτει επιπλέον άγχος και αγωνίες (40%), συνεισφέρει στην αίσθηση της προσωπικής στασιμότητας (29%) και τους αποσπά από την προσωπική τους ζωή (27%).
 • Το 83% των ανθρώπων είναι έτοιμοι να κάνουν μια αλλαγή, αλλά το 76% δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια. Στις μεγαλύτερες δυσκολίες περιλαμβάνεται η οικονομική αστάθεια (22%), το να μην γνωρίζουν ποιες αλλαγές καριέρας έχουν περισσότερο νόημα για αυτούς (20%), το να μην αισθάνονται αρκετή αυτοπεποίθηση για να κάνουν μια αλλαγή (20%) και το να μην βλέπουν ευκαιρίες εξέλιξης στην εταιρεία τους (20%).
 • Καθώς πλησιάζουμε στο 2022, η επαγγελματική εξέλιξη είναι η πρώτη προτεραιότητα, με πολλούς να είναι πρόθυμοι να απαρνηθούν βασικά προνόμια, όπως χρόνο διακοπών (52%), χρηματικά μπόνους (51%) και ακόμα και μέρος του μισθού τους (43%), για περισσότερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας.
 • Ωστόσο, το 85% των εργαζόμενων διεθνώς δεν είναι ικανοποιημένοι με την υποστήριξη εκ μέρους του εργοδότη τους. Αναζητούν οργανισμούς που θα παρέχουν περισσότερες ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων (34%), υψηλότερους μισθούς (31%) και ευκαιρίες για νέους ρόλους εντός της εταιρείας τους (30%).

Οι εργαζόμενοι ανά τον κόσμο διψούν για νέες δεξιότητες και στρέφονται στην τεχνολογία για βοήθεια

Για να διατηρήσουν και να εξελίξουν τα κορυφαία ταλέντα εν μέσω της μεταβαλλόμενης δυναμικής στον χώρο εργασίας, οι εργοδότες πρέπει να δώσουν προσοχή στις ανάγκες των εργαζόμενων περισσότερο από ποτέ άλλοτε και να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για να παράσχουν καλύτερη υποστήριξη.

 • Το 85% των εργαζόμενων επιθυμούν την συμβολή της τεχνολογίας ώστε να τους βοηθήσει να προσδιορίσουν το μέλλον τους, εντοπίζοντας δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξουν (36%), προτείνοντας τρόπους για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων (36%) και παρέχοντας τα επόμενα βήματα εξέλιξης στην κατεύθυνση των επαγγελματικών στόχων (32%).
 • Το 75% των εργαζόμενων θα έκαναν αλλαγές στη ζωή τους με βάση προτάσεις προερχόμενες από ρομπότ
 • Σε ποσοστό 82% πιστεύουν ότι τα ρομπότ μπορούν να υποστηρίξουν την καριέρα τους καλύτερα από ό,τι οι άνθρωποι, καθώς κάνουν αμερόληπτες προτάσεις (37%), απαντούν γρήγορα σε ερωτήσεις σχετικά με τη σταδιοδρομία (33%) ή βρίσκουν νέες εργασίες που ταιριάζουν με τις υπάρχουσες δεξιότητες (32%).
 • Οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να παίζουν καίριο ρόλο στην επαγγελματική εξέλιξη και πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είναι καλύτεροι στο να παρέχουν υποστήριξη, δίνοντας συμβουλές βάσει προσωπικής εμπειρίας (46%), εντοπίζοντας δυνατά και αδύνατα σημεία (44%) και βλέποντας πέρα από ένα βιογραφικό για να προτείνουν ρόλους που ταιριάζουν στην εκάστοτε προσωπικότητα (41%).
 • Το 87% των ανθρώπων πιστεύει ότι η εταιρεία τους θα έπρεπε να κάνει περισσότερα για να αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και το 55% είναι πιο πιθανό να παραμείνει σε μια εταιρεία η οποία χρησιμοποιεί εξελιγμένες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να υποστηρίξει την επαγγελματική τους εξέλιξη.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple – Μάσκα mixed reality για παιχνίδια, επικοινωνία και περιεχόμενο
Τεχνολογία |

Apple: Μάσκα mixed reality προσανατολισμένη σε παιχνίδια, επικοινωνία και περιεχόμενο

Το σχεδιαζόμενο mixed reality headset της Apple θα διαθέτει πολλαπλούς επεξεργαστές, υψηλής ανάλυσης οθόνες αλλά και ένα εντελώς νέο, αποκλειστικό App Store για την αγορά απευθείας εφαρμογών.

Alibaba – Το «φρένο» στην ανάπτυξη οδηγεί σε αλλαγή δομής και οικονομικού διευθυντή
Διεθνή |

Alibaba: Το «φρένο» στην ανάπτυξη φέρνει αλλαγές σε δομή και οικονομικό διευθυντή

Η Alibaba σκοπεύει να σχηματίσει δύο νέες μονάδες – μία για το διεθνές ψηφιακό εμπόριο και μία ξεχωριστή για το ψηφιακό εμπόριο της Κίνας, σε μια προσπάθεια να καταστεί πιο ευέλικτη και να επιταχύνει την ανάπτυξή της

SAP – Νέα εργαλεία για ιδιώτες και επαγγελματίες developer με ενσωματωμένη Τεχνητή Νοημοσύνη
Τεχνολογία |

Νέα εργαλεία ανάπυξης λογισμικού με ενσωματωμένη Τεχνητή Νοημοσύνη

Η SAP παρουσίασε τη νέα εκπαιδευτική ιστοσελίδα της η οποία απευθύνεται στους developer, ανεξαρτήτως επιπέδου γνώσεων, προκειμένου να διευκολύνει την επιμόρφωση και την επανεκπαίδευσή τους σε νέα αντικείμενα δωρεάν.

Η ψηφιοποίηση πολύ σημαντική για το 75% των ελευθεροεπαγγελματιών και μικρομεσαίων
Τεχνολογία |

Η ψηφιοποίηση πολύ σημαντική για το 75% των ελευθεροεπαγγελματιών και μικρομεσαίων

Η online διαχείριση τραπεζικών συναλλαγών, η διασύνδεση με τον λογιστή και η αυτοματοποίηση καθημερινών εργασιών, θεωρούνται οι πιο σημαντικές διαδικασίες στον ψηφιακό μετασχηματισμό, σύμφωνα με έρευνα της Prosvasis

Ευρωβαρόμετρο – Κυρίαρχο το διαδίκτυο στην καθημερινότητα για 8 στους 10 Ευρωπαίους
Τεχνολογία |

Τι προσδοκούν και τι φοβούνται οι Ευρωπαίοι από την εξάπλωση της χρήσης του διαδικτύου

Μεγάλη πλειονότητα θεωρεί ότι είναι χρήσιμο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να καθορίσει και να προωθήσει τα ευρωπαϊκά δικαιώματα και τις αρχές για να εξασφαλίσει την επιτυχία του ψηφιακού μετασχηματισμού