Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου που έληξε το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 22%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων της εταιρείας από το 2018.

Τα έσοδα της Microsoft αυξήθηκαν κατά 21% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία κολοσσός του λογισμικού είχε έσοδα ύψους 45,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι προβλέψεων για έσοδα 43,97 δισ. δολαρίων. Τα καθαρά έσοδα ήταν 20,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 48%.

Ο τομέας Intelligent Cloud – που αποτελείται από τα Azure, υπηρεσίες προς επιχειρήσεις, GitHub, SQL Server, System Center, Visual Studio και Windows Server – «έφερε» έσοδα ύψους 16,96 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυξημένα κατά 31% σε σχέση με πέρυσι.

Ο τομέας Productivity και Business Processes, δηλαδή Dynamics, LinkedIn και Office, συνεισέφερε 15,04 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο τομέας Personal Computing, με τα Windows, συσκευές, το gaming και τις διαφημίσεις μέσω της μηχανής αναζήτησης Bing, είχαν έσοδα 13,31 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 12%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Πανδημία κορωνοϊού – Γιατί… χαίρονται οι Κινέζοι; 
Διεθνή |

Γιατί… χαίρονται οι Κινέζοι με την πανδημία; 

Με την παραλλαγή Όμικρον να εξαπλώνεται και τα περιοριστικά μέτρα επανέρχονται στο διεθνές προσκήνιο, το Πεκίνο επιχαίρει για τη στρατηγική zero-COVID. Αναλυτές δεν αποκλείουν περαιτέρω αυστηροποίησή της και νέες επιπλοκές στο διεθνές εμπόριο 

Τουρκία – Ο Ερντογάν αποκτά πλήρη έλεγχο της οικονομικής πολιτικής και επιμένει στα χαμηλά επιτόκια
Διεθνή |

Πού το πάει ο Ερντογάν με την τουρκική οικονομία - Το σχέδιό του για τα χαμηλά επιτόκια

Η παραίτηση του Τούρκου υπουργού Οικονομικών και η αντικατάστασή του από έναν οπαδό της πολιτικής Ερντογάν, σημαίνουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος διεκδικεί πλήρη έλεγχο και πλήρη συμμόρφωση στην πολιτική των χαμηλών επιτοκίων

Ώρα αποφάσεων σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον για τον Nord Stream 2
Διεθνή |

Η τελευταία απότομη «στροφή» για τον Nord Stream 2

Η νέα γερμανική κυβέρνηση θα κληθεί άμεσα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της λειτουργίας ή μη του αγωγού, η κατασκευή του οποίου έχει πρακτικά ολοκληρωθεί. Οι ισορροπίες στο Βερολίνο και ο ρόλος της Ουάσιγκτον.