Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου που έληξε το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 22%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων της εταιρείας από το 2018.

Τα έσοδα της Microsoft αυξήθηκαν κατά 21% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία κολοσσός του λογισμικού είχε έσοδα ύψους 45,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι προβλέψεων για έσοδα 43,97 δισ. δολαρίων. Τα καθαρά έσοδα ήταν 20,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 48%.

Ο τομέας Intelligent Cloud – που αποτελείται από τα Azure, υπηρεσίες προς επιχειρήσεις, GitHub, SQL Server, System Center, Visual Studio και Windows Server – «έφερε» έσοδα ύψους 16,96 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυξημένα κατά 31% σε σχέση με πέρυσι.

Ο τομέας Productivity και Business Processes, δηλαδή Dynamics, LinkedIn και Office, συνεισέφερε 15,04 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο τομέας Personal Computing, με τα Windows, συσκευές, το gaming και τις διαφημίσεις μέσω της μηχανής αναζήτησης Bing, είχαν έσοδα 13,31 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 12%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή