Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς η νευρικότητα από τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένει με την Τράπεζα της Ιαπωνίας μάλιστα να ανακοινώνει ότι διατηρεί σταθερή τη νομισματική πολιτική.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 1,05% ενώ ο δείκτης Topix έχασε 0,69%. Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν επίσης χαμηλότερα, με το Shanghai Composite να διολισθαίνει κατά 0,93% και ο Shenzhen Component να υποχωρεί κατά 0,38%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,09%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 0,6% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Επίσης, υπό πίεση βρέθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις συναλλαγές της Ασίας, με τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent να υποχωρούν κατά 2,01% στα 82,88 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού μειώθηκαν κατά 1,78% στα 81,19 δολάρια το βαρέλι.

Οι πιέσεις αυτές επηρέασαν και τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, με την Beach Energy της Αυστραλίας να υποχωρεί 2,26%. Στην Ιαπωνία, η Inpex υποχώρησε 3,55%, ενώ οι μετοχές της PetroChina στο Χονγκ Κονγκ έχασαν 3,61%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές