Ένα αριστουργηματικό βίντεο δημιούργησε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για να αφυπνίσει τους ηγέτες και να προειδοποιήσει τον κόσμο για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

Βαριά βήματα ακούγονται έξω από την αίθουσα συνελεύσεων του ΟΗΕ. Οι σύνεδροι στρέφουν με περιέργεια το κεφάλι και αυτό που αντικρύζουν τους κόβει την ανάσα. Ένας δεινόσαυρος μπαίνει στην αίθουσα και ζητάει την άδεια να ανέβει στο βήμα.

«Ακούστε με καλά, άνθρωποι… Γνωρίζω ένα- δύο πράγματα για τον αφανισμό και ακούστε με, θα νόμιζε κανείς ότι είναι προφανές, το να οδεύεις προς την εξαφάνιση είναι κακό πράγμα. Και εσείς οδηγείστε μόνοι σας στον αφανισμό; Σε 70 εκατ. χρόνια είναι το πιο γελοίο πράγμα που έχω ακούσει» τα λόγια του Φράνκι, ο οποίος εξαπολύει κεραυνούς κατά του ανθρώπινου είδους.

«Τουλάχιστον σε εμάς έφταιγε ένας αστεροειδής, ποια είναι η δική σας δικαιολογία; Οδηγείστε σε κλιματική καταστροφή, αλλά κάθε χρόνο οι κυβερνήσεις σας ξοδεύουν εκατοντάδες δισ. των φορολογουμένων σε επιδοτήσεις ορυκτών καυσίμων. Φανταστείτε αν εμείς ξοδεύαμε κάθε χρόνο εκατοντάδες δισ. επιδοτώντας γιγαντιαίους μετεωρίτες. Αυτό ακριβώς κάνετε εσείς τώρα» πρόσθεσε.

Λόγια που δεν ακούστηκαν ποτέ μέσα σε αυτή την αίθουσα. «Σε όλο τον κόσμο άνθρωποι ζουν στην φτώχεια. Δεν νομίζετε ότι βοηθώντας τους θα είχε μεγαλύτερη αξία από το… δεν ξέρω… να πληρώνετε για τον χαμό του ίδιου σας του είδους;» συμπλήρωσε.

Ο δεινόσαυρος γνωρίζει τη λύση. «Μην επιλέξετε τον αφανισμό. Σώστε το είδος σας πριν είναι πολύ αργά. Είναι ο καιρός εσείς οι άνθρωποι να σταματήσετε να βρίσκετε δικαιολογίες και να αρχίσετε τις αλλαγές. Σας ευχαριστώ» κατέληξε ο Φράνκι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green