Μεικτά πρόσημα σημείωσαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς αν και υπήρξαν σημαντικά στηρίγματα από τα εταιρικά αποτελέσματα, παρατηρήθηκαν πιέσεις από τις μετοχές των προμηθευτών της Apple μετά τα χαμηλότερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο χρήσης.

Ειδικότερα, οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν άνοδο, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,16% και τον Shenzhen Component να κερδίζει 0,70%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,45%. Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία ανέκαμψε από τις προηγούμενες απώλειες και σημείωσε άνοδο 0,35%, ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε περίπου 0,1%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,71%. Οι μετοχές της Αυστραλίας υποχώρησαν επίσης καθώς ο S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,71%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις της Αυστραλίας αυξήθηκαν κατά 1,3% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή από το Γραφείο Στατιστικής της χώρας. Αυτό ήταν υψηλότερο ποσοστό από τις προβλέψεις για άνοδο 0,2%, σύμφωνα με το Reuters.

Επηρεάστηκαν οι προμηθευτές της Apple

Οι επενδυτές εστίασαν στις κινήσεις των μετοχών των προμηθευτών της Apple, αφού οι πωλήσεις της εταιρείας ήταν κατώτερες των προσδοκιών της Wall Street στο τέταρτο τρίμηνο χρήσης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Tim Cook απέδωσε την επίδοση στους μεγαλύτερους από τον αναμενόμενο περιορισμούς εφοδιασμού σε iPhone, iPad και Mac.

Ειδικότερα, οι μετοχές της Alps Alpine στην Ιαπωνία σημείωσαν βουτιά 6,41%, ενώ η Murata Manufacturing ενισχύθηκε κατά 0,77% και η Taiyo Yuden κέρδισε 1,76%. Στην Ταϊβάν, οι μετοχές της Hon Hai Precision Industry υποχώρησαν κατά 1,38% ενώ η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company υποχώρησε 0,84%. Στην ηπειρωτική Κίνα, η μετοχή της Luxshare έχασε 0,797%, ενώ η GoerTek έκανε άλμα περίπου 4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές