«Δεν εμπλέκεται σε επιχειρηματικές διενέξεις και πολύ περισσότερο δεν χειραγωγείται από αυτές όσον αφορά στην άσκηση των καθηκόντων της» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χωρίς όμως να αναφέρει όνομα εταιρείας ή να περιγράφει κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. Ωστόσο είναι προφανές πως η παρέμβαση της ανεξάρτητης αρχής αφορά την κατασκευαστική εταιρεία Ελλάκτωρ.

Συγκεκριμένα,  σημειώνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς:

Σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει ότι ασκεί τα καθήκοντά της με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, πάντοτε με αρτιότητα και πληρότητα.

Εξετάζει δε όλες τις καταγγελίες, που αφορούν στη χρηματιστηριακή αγορά, με την αντικειμενικότητα και σοβαρότητα, που απαιτεί ο θεσμικός της ρόλος, εντός των χρονικών ορίων της νομοθεσίας, με αποφάσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων της.

«Πλην όμως, είναι αυτονόητο και θα πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως ανεξάρτητη εποπτεύουσα αρχή, δεν εμπλέκεται σε επιχειρηματικές διενέξεις και πολύ περισσότερο δεν χειραγωγείται από αυτές όσον αφορά στην άσκηση των καθηκόντων της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η διένεξη Reggeborgh με Μπάκο – Καϋμενάκη καλά κρατεί, με τους τελευταίους να προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια  προκειμένου να προστατεύσουν την επένδυσή τους αλλά και την αξία της περιουσίας των μετόχων της εισηγμένης.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στην ανακοίνωση των Greenhill Investments Limited και Kiloman που ελέγχονται από τους εφοπλιστές Μπάκο-Καϋμενάκη «οι πρακτικές διάλυσης εταιρειών που έχουν ακολουθηθεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο εξωτερικό δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Η ανακοίνωση είχε αφορμή τις «αποκαλύψεις του ιστότοπου “banking news” αναφορικά με το σχέδιο άλωσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με πρωταγωνιστή την εταιρεία Reggeborgh και τα πρόσωπα που συνέπραξαν, συντονίστηκαν ή συνεργάστηκαν με αυτή», ενώ επισημαίνεται πως διαπιστώνεται «κατά συρροή παραβίαση της νομοθεσίας της κεφαλαιαγοράς».

«Ο Ολλανδός βασικός μέτοχος, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, ελέγχει την επιχείρηση έχοντας καθημερινή συνεργασία με ένα μέλος του ΔΣ που εμφανίζεται ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό, ενώ είναι ο πραγματικός Διευθύνων Σύμβουλος. Ζητάμε από τις εποπτικές αρχές να ερευνήσουν τις αποκαλύψεις αυτές» τονίζεται.

Κύκλοι της Reggeborgh απαντώντας σημείωσαν:

«Αφού πρώτα έκαναν επιλεκτική διαρροή τμήματος ιδιωτικής συμφωνίας, που το σύνολό της είναι σε γνώση των εποπτικών αρχών και για την οποία έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες και ανακοινώσεις, κατόπιν έβγαλαν “θυμωμένη ανακοίνωση” για να αυτο-επιβεβαιώσουν τον εαυτό τους! Παρότι γνωρίζουν ότι όσα μονότονα επαναλαμβάνουν έχουν κριθεί και απορριφθεί αρμοδίως (με πιο πρόσφατη την απόρριψη και της τελευταίας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων τους από το Πρωτοδικείο Αθηνών), εξακολουθούν στον ίδιο τόνο, με μόνο στόχο να πιέσουν εξωθεσμικά τις εποπτικές αρχές! Την ουσία της υπόθεσης την έχει όμως απαντήσει η επιχειρηματική πραγματικότητα της εταιρείας σήμερα, η οποία προχωρά με ασφάλεια στην επόμενη ημέρα, προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων της και της εθνικής οικονομίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις