Λίγο μετά την επίσημη έγκριση του εμβολίου της Pfizer για χρήση σε παιδιά ηλικία μεταξύ 5 και 11 ετών, η Meta, όπως μετονομάστηκε η Facebook Inc, ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει αυστηρότερη πολιτική σε θέματα παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια, ειδικά σε σχέση με τα παιδιά.

Έτσι, εντός των επόμενων εβδομάδων, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα ξεκινήσει να ενημερώνει τους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες (στα Αγγλικά και στα Ισπανικά), ότι το εμβόλιο είναι πλέον διαθέσιμο και για τα παιδιά. Οι συγκεκριμένες υπενθυμίσεις θα περιλαμβάνουν και έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο που θα βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν το πλησιέστερο σημείο όπου πραγματοποιούνται εμβολιασμοί.

Παράλληλα, θα επεκταθεί η πολιτική εναντίον της παραπληροφόρησης αντιεμβολιαστικών οργανώσεων ώστε να αφαιρούνται αναρτήσεις που θα υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια κατά της Covid δεν είναι διαθέσιμα για παιδιά ή ότι τα εμβόλια για τα παιδιά δεν έχουν δοκιμαστεί επαρκώς. Επιπλέον, θα αφαιρούνται θέσεις που θα υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια για την Covid «σκοτώνουν ή βλάπτουν σοβαρά» τα παιδιά ή ότι δεν είναι αποτελεσματικά στα παιδιά

Το Facebook υποστηρίζει ότι η μάχη ενάντια στην παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της εταιρείας να συνεργαστεί με τα Κέντρα Λοιμώξεων των ΗΠΑ (CDC), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και κάθε ανάλογη αρχή.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, που πλέον λειτουργεί κάτω από την εταιρική ομπρέλα της Meta, αναφέρει ότι έχει αφαιρέσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια κομμάτια περιεχομένου από τα Facebook και Instagram, από το ξεκίνημα της πανδημίας. Τον Αύγουστο του 2021 είχε απαγορεύσει 3.000 λογαριασμούς, ομάδες και σελίδες λόγω παραβίασης των κανόνων παραπληροφόρησης σε θέματα υγείας.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αυτά έρχονται κατά κάποιο τρόπο σε αντίθεση με τα όσα αποκαλύπτουν τα περιβόητα Facebook Papers, δηλαδή τα εσωτερικά εταιρικά έγγραφα που διέρρευσαν πρόσφατα. Τα συγκεκριμένα έγγραφα δείχνουν περισσότερο μία εικόνα ότι η πλατφόρμα απλά δεν ήταν έτοιμη να διαχειριστεί το κύμα παραπληροφόρησης σχετικά με την Covid.

Εάν όντως το Facebook ήταν έτοιμο θα είχε προβεί στις ενέργειες που ανακοινώνει σήμερα πολύ νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή