Η Microsoft ανακοίνωσε την Παρασκευή την εξαγορά της Two Hat, μίας εταιρείας περισσότερο γνωστής για τα εργαλεία διαχείρισης σχολίων και περιεχομένου, βασισμένα σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκαν. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια οι δύο εταιρείες είχαν συχνή συνεργασία ώστε να καταστεί ασφαλέστερη η πλατφόρμα Xbox Live όπως και άλλες κοινότητες gaming.

«Συνεργαζόμαστε με την πλατφόρμα του Xbox και την ομάδα της Microsoft αρκετά χρόνια και μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος να κάνουμε αλλαγές με νόημα στην προώθηση του διαδικτυακού πολιτισμού», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση ο Chris Priebe, ιδρυτής της Two Hat, και ο Steve Parkis, CEO της εταιρείας.

Ήδη από το 2019 η Microsoft έχει δώσει έμφαση στην καταπολέμηση της τοξικότητας και της λεκτικής κακοποίησης σε επίπεδο διαδικτυακών συνομιλιών. «Το Gaming είναι για όλους» είχε δηλώσει τότε ο επικεφαλής του τομέα Xbox, Phil Spencer.

Σημειώνεται ότι πριν την ανακοίνωση της εξαγοράς, η Microsoft υπήρξε απλά ένας από τους πελάτες της Two Hat και όπως τονίζεται αυτό δεν θα αλλάξει μετά την εξαγορά, δηλαδή η εταιρεία θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της σε τρίτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία