Η φήμη κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια ότι η Apple θα λανσάρει μία συσκευή mixed reality, που θα συνδυάζει δηλαδή τις τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Αυτή τη φορά στην τελευταία έκδοση του τεχνολογικού newsletter του Bloomberg, του Power On, αναφέρεται ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να λανσάρει τη συγκεκριμένη συσκευή εντός του 2022.

«Η Apple σχεδιάζει το λανσάρισμα της “ακριβής” συσκευής που θα διαθέτει αναβαθμισμένα μικροτσίπ, οθόνες, αισθητήρες και χαρακτηριστικά βασισμένα σε άβαταρ μέχρι τον επόμενο χρόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι στις αρχές τις χρονιάς δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Information έκανε λόγο για μία συσκευή mixed reality που θα κοστίζει τουλάχιστον 3.000 δολάρια και ίσως αυτός είναι ο λόγος που το Bloomberg κάνει λόγο για «ακριβή» συσκευή.

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι η Apple έχει ήδη ανακοινώσει και χρησιμοποιεί πανίσχυρα μικροτσίπ στη μορφή των M1 Pro και M1 Max ίσως αποτελεί απλά θέμα χρόνου μέχρι η εταιρεία να μπορέσει να «κουμπώσει» σε αυτά τα κατάλληλα εξαρτήματα.

Ένα άλλο θέμα που εξετάζεται είναι κατά πόσο η μελλοντική συσκευή της Apple θα είναι σε θέση να παίζει και παιχνίδια ή απλά θα επικεντρωθεί στο κομμάτι της επαυξημένης πραγματικότητας.

Το ερώτημα είναι εύλογο από τη στιγμή που η εταιρεία ήδη χρησιμοποιεί επεξεργαστές με σημαντικές ικανότητες gaming, αλλά το macOS δεν θεωρείται σπουδαία gaming πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόθεση της Apple είναι να δημιουργήσει μία συσκευή που θα προσφέρει την εμπειρία του mixed reality και θα μπορεί να διαχειριστεί και παιχνίδια σε υψηλής ποιότητας εικονική πραγματικότητα, συνδυάζοντας υψηλών επιδόσεων επεξεργαστές και υψηλής ανάλυσης οθόνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία