Ο συνιδρυτής του Facebook και πλέον CEO της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, υποστήριξε σήμερα ότι ένας νέος αισθητήρας αφής σε συνδυασμό με ένα ειδικό, συνθετικό υλικό θα συνεργάζονται για την υποστήριξη των εφαρμογών του αποκαλούμενου metaverse.

Οι ερευνητές Τεχνητής Νοημοσύνης της Meta σε συνεργασία με επιστήμονες του πανεπιστημίου Carnegie Mellon δημιούργησαν ένα είδος πλαστικού δέρματος πάχους μικρότερου των 3 χιλιοστών.

Το σχετικά φθηνό αυτό υλικό ονομάζεται ReSkin και διαθέτει ενσωματωμένα μαγνητικά σωματίδια που δημιουργούν μαγνητικά πεδία. Όταν το «δέρμα» έρχεται σε επαφή με κάποια άλλη επιφάνεια, το μαγνητικό πεδίο από τα σωματίδια αλλάζει. Ο αισθητήρας καταγράφει την αλλαγή στη μαγνητική ροή και στη συνέχεια τροφοδοτεί με δεδομένα το λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο με τη σειρά του επιχειρεί να κατανοήσει το μέγεθος της δύναμης ή το άγγιγμα που έχει εφαρμοστεί.

«Σχεδιάσαμε έναν αισθητήρα αφής υψηλής ανάλυσης και συνεργαστήκαμε με το Carnegie Mellon για να δημιουργήσουμε ένα ρομποτικό δέρμα» έγραψε ο Ζάκερμπεργκ στο λογαριασμό του στο Facebook. «Αυτό μας φέρνει ένα βήμα εγγύτερα στη ρεαλιστική οπτική απόδοση αντικειμένων και τη φυσική αλληλεπίδραση εντός του metaverse», κατέληξε.

Το «δέρμα» δοκιμάστηκε σε ρομπότ που χειρίζονταν μαλακά φρούτα συμπεριλαμβανομένων σταφυλιών και μύρτιλων. Επίσης, εφαρμόστηκε εσωτερικά σε ένα λαστιχένιο γάντι, στο σχήμα ανθρώπινου χεριού. Συνολικά το σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης «εκπαιδεύτηκε» σε 100 ανθρώπινα αγγίγματα ώστε να διασφαλιστεί ότι συγκεντρώθηκαν αρκετά δεδομένα για να κατανοήσει πώς οι αλλαγές στα μαγνητικά πεδία σχετίζονται με την αφή.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας θα δημοσιευτούν αργότερα μέσα στο Νοέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία