Κατατέθηκε στη Βουλή ρύθμιση για την διανομή των σχολικών γευμάτων, λόγω της σχετικής δικαστικής εκκρεμότητας που υφίσταται στο Ελεγκτικό Συνέδριο ως προς τον διαγωνισμό του ΟΠΕΚΑ.

Η ρύθμιση ακολουθεί τη διαδικασία που προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, προκειμένου να μην υπάρξει κενό στη σίτιση των μαθητών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, βούληση του υπουργείου είναι, μετά τη ρύθμιση αυτή, να απευθυνθεί στις εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν ούτως ή άλλως στον διαγωνισμό.

Επισημαίνεται ακόμη, σε απάντηση κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «οι επιχειρήσεις αυτές είναι σχεδόν οι ίδιες με αυτές που συμμετείχαν στη διανομή των σχολικών γευμάτων πέρυσι, αλλά και όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (πλην δύο εταιρειών από τις 28 συμμετέχουσες). Προξενούν λοιπόν κατάπληξη σχετικά σχόλια τα οποία είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων θα υλοποιηθεί φέτος με σημαντικά αυξημένο προϋπολογισμό (κατά 22,6% ή 16,6 εκ. ευρώ), 21% αύξηση του αριθμού γευμάτων, καθώς και διεύρυνση των σχολικών μονάδων (268 περισσότερες).

Η τροπολογία και οι κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ

Με τροπολογία που κατέθεσαν νωρίτερα σήμερα 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τις Σχολές Οδηγών κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «δημιούργησε μείζον πρόβλημα με τον διαγωνισμό του 2021-22, προσπαθώντας να ευνοήσει μεγαλοεπιχειρηματίες ημέτερους και τώρα, για να καλύψει τις ευθύνες της, εισάγει στη Βουλή μη σύννομη τροπολογία».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνουν παράταση των συμβάσεων που είχαν συναφθεί με ανάδοχους οι οποίοι αναδείχθηκαν από τον διαγωνισμό του 2020 και παρείχαν τα σχολικά γεύματα τη χρονιά 2020-21. «Οι ανάδοχοι αυτοί θα ετοιμάζουν και διανέμουν τα γεύματα για το διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος διαγωνισμός και να αναδειχθούν οι ανάδοχοι για το 2021-22. Επίσης θα καλύψουν, με την ίδια τιμή μονάδος και με ισοκατανομή μεταξύ τους, τυχόν επιπλέον σχολεία στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, ή όμορους δήμους ή όμορες Περιφερειακές Ενότητες που περιελήφθησαν για πρώτη φορά στον φετινό διαγωνισμό», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα