Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε ο S&P 500 στη Wall Street, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από την ανακοίνωση της Federal Reserve ότι η αμερικανική οικονομία είναι αρκούντως ισχυρή προκειμένου να αρχίσει η σταδιακή μείωση του ρυθμού στήριξής της.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,29% στις 36.156 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,65% στις 4.660 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 1,04% στις 15.811 μονάδες.

Χωρίς να επιφυλάσσει εκπλήξεις στις αγορές, η Fed έδωσε την Τετάρτη του πολυαναμενόμενο σήμα εκκίνησης του tapering, αρχής γενομένης εντός του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τη ανακοίνωση που εξεδόθη η διαδικασία περιορισμού του ύψους 120 δισ. δολαρίων προγράμματος αγοράς ομολόγων θα ξεκινήσει «αργότερα μέσα στο μήνα». Μάλιστα, η διαδικασία της απομείωσης θα κυμανθεί στα 15 δισ. δολάρια το μήνα.

Σε επίπεδο τίτλων, η Lyft σημείωσε κέρδη 8%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ στον αντίποδα, η Zillow έχασε πάνω από 21%, καθώς ανακοίνωσε ότι θα κλείσει σημαντικές μονάδες των δραστηριοτήτων της.

Στα μάκρο της ημέρας, οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Οκτώβριο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, καθώς σύμφωνα με την ADP δημιουργήθηκαν 571.000 νέες θέσεις εργασίας, έναντι 400 χιλ. που ανέμεναν οι εκτιμήσεις.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας ΡΜΙ Υπηρεσιών αυξήθηκε στις 58,7 μονάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street