Τα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη για τους ανεμβολίαστους σχολίασε με επικριτικό τρόπο ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Ο καθηγητής μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, όπου έκανε έκκληση και στους κατοίκους της Κρήτης να προσέχουν σε σχέση με την πανδημία.

«Η πρόληψη είναι το θέμα»

«Απευθύνομαι και στους λεβέντες Κρητικούς, με όλη τη σημασία της λέξης. Γιατί και οι καλύτεροι μου φίλοι είναι Κρητικοί και έχω πάρει πολλά από το νησί. Αυτά τα μέτρα, είναι μέτρα που γυρίζουν γύρω – γύρω από τη λύση του προβλήματος και δυσκολεύουν την κατάσταση. Εμείς οι υγειονομικοί ποτέ δεν υποστηρίξαμε τέτοια μέτρα. Είμασταν κατευθείαν στο μέτρο, η πρόληψη είναι το θέμα» τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρόληψη είναι το εμβόλιο, το οποίο είναι ασφαλές, προλαμβάνει τη νόσο και πρέπει να γίνει υποχρεωτικό για όλους μας.

Δημιουργούν αντιφάσεις

«Να τελειώνουμε με το γύρω – γύρω και να μεταφέρουμε το πρόβλημα σε επαγγελματικές ομάδες που δεν φταίνε και να αφήνουμε εκτός την εκκλησία και τα ΜΜΜ. Εδώ τα λεωφορεία, γιατί στην Κρήτη δεν αντιμετωπίζουμε τέτοιο πρόβλημα, οι άνθρωποι είναι ο ένας πάνω στον άλλο. Η εστίαση είναι το πρόβλημα;

Αυτά τα ζητήματα δημιουργούν αντιφάσεις στον κόσμο ενώ πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Εμείς στην ΜΕΘ όταν έχουμε έναν άρρωστο και καθυστερούμε δύο λεπτά, ο ασθενής πεθαίνει. Άρα, αυτή τη στιγμή, που βιώνουμε τον θάνατο , αυτά τα μέτρα αφήνουν παραθυράκια, ρωγμές και δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα τους. Όλοι πρέπει μαζί να καθίσουμε και να πούμε ότι οι υγειονομικοί λένε το τάδε πράγμα, έχουν εμπειρία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι η τρίτη φορά που αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Δεν έχει νόημα. Τώρα τον Νοέμβριο ξανά ζω το ίδιο πρόβλημα».

Ο κ. Καπραβέλος, κλείνοντας ανέφερε πως η «όμορφη Κρήτη» πρέπει να «σηκώσει» τη φωνή της και όλοι οι πολίτες μαζί, να προσπαθήσουν να βάλουν ένα τέλος σε αυτή τη μάστιγα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης

Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».