Με κάλυψη και του ελληνικού βιβλίου προσφορών έκλεισε σήμερα -σύμφωνα με πληροφορίες- η δεύτερη ημέρα της διαδικασίας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της επιχείρησης. Αυτό σημαίνει ότι καλύφθηκαν επιπλέον 200 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη από χθες έχει καλυφθεί το συνολικό ποσό της αύξησης που ζητά η ΔΕΗ από τους επενδυτές (1,35 δισεκατομμύρια ευρώ) με προσφορές άνω των 3 δισ.

Το βιβλίο προσφορών κλείνει αύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί, η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα ξεκινήσει στις 16 Νοεμβρίου.

Εισέρχεται στην παραγωγή ρεύματος από απορρίμματα

Στα άμεσα πλάνα της ΔΕΗ, όπως σημειώνει στο ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από τα 1,350 δισ. ευρώ που θα αντλήσει, ένα σημαντικό μέρος θα αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότηση επενδύσεων για ηλεκτροπαραγωγή με πρώτη ύλη από τη διαλογή απορριμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ο.Τ., η διοίκηση της ΔΕΗ ετοιμάζει πλάνα για την αξιοποίηση παλιών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής είτε λιγνιτικών που κλείνει είτε άλλων με ηλικία πολλών ετών, στην εθνική στρατηγική για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η δημόσια εταιρία βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι άλλων ανταγωνιστών της με δεδομένο το ό,τι διαθέτει σταθμούς παραγωγής ρεύματος οι οποίοι είναι και συνδεδεμένοι στο δίκτυο. Η πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιεί, όπως αναφέρουν πηγές στον Ο.Τ., θα προέρχεται από το στάδιο της διαλογής και επεξεργασίας των απορριμμάτων και πρόκειται για τα δευτερογενή καύσιμα RDF ή SRF. Οι τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί για τέτοιες μονάδες δεν επιτρέπουν την περιβαλλοντική επιβάρυνση και μάλιστα στη Β. Ευρώπη ή και την Ασία βρίσκονται ακόμη και εντός αστικών κέντρων.

Το πλάνο της ΔΕΗ θα εξαρτηθεί συνολικά από το βαθμό της υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτό σημειώνουν πηγές και σύμφωνα με τις ίδιες η εταιρία αποσκοπεί στην αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών που ανακύπτουν από την κυκλική οικονομία, εφόσον βέβαια περπατήσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις