To βραβείο στην κατηγορία «καινοτομία και νέα προϊόντα» κατάκτησε  η nvisionist και η πρωτοπόρος εφαρμογή nvbird, στα φετινά Βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών  (Ε.Ε.Α.), υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και τον οποίο φέτος τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από τον πρώην Υπουργό Τουρισμού και Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Χάρη Θεοχάρη ο οποίος τόνισε «Αυτή η εκδήλωση είναι μια γιορτή στην υπευθυνότητα και ευρηματικότητα του Έλληνα επιχειρηματία. Χαίρομαι που δίνουμε βραβεία σε ελληνικές start up και εύχομαι στον κ. Ορφανό να διεθνοποιήσει την προσπάθειά του.»

Το βραβείο παρέλαβε για  την nvisionist ο Ειδικός Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Βασίλης Ορφανός, ο οποίος σημείωσε «Η  κορυφαία διάκριση της nvisionist και του nvbird στα φετινά βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών  είναι ιδιαίτερη τιμή για την οικογένεια της nvisionist. Παράλληλα όμως αποτελεί και μία επιπλέον επιβράβευση της προσπάθειας που κάνουμε να αναδειχθεί η υπεραξία μιας Ελληνικής καινοτόμου εταιρείας στην παγκόσμια βαριά βιομηχανία της Αιολικής Ενέργειας. Η εταιρεία μας έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό των κολοσσών της παγκόσμιας κοινότητας Αιολικής Ενέργειας και με το σύστημα nvbird να προσδώσει υπεραξία σε αυτή. Στόχος μας είναι το nvbird να γίνει το παγκόσμιο σύστημα αναφοράς στην αποτροπή πρόσκρουσης πτηνών σε ανεμογεννήτριες. Η προσήλωση μας στην εξωστρέφεια είναι που μας οδηγεί στην επιτυχία».

Το nvbird αποτελεί μια πρωτοπόρο, ολοκληρωμένη λύση που βρίσκεται στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας με εφαρμογή στην Αιολική Ενέργεια και με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις και στο εξωτερικό. Εφαρμόζεται σε αιολικά πάρκα για την παρακολούθηση πτηνών και ενσωματώνει υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λογισμικό καθώς και πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης. Στηρίζεται σε εξειδικευμένους αλγόριθμους, βάσει των οποίων το σύστημα εντοπίζει και αναγνωρίζει τα πτηνά που πετούν επικίνδυνα κοντά στις ανεμογεννήτριες, αναλύει την πορεία τους, ενεργοποιεί ηχεία με ήχους ώστε να τα απομακρύνει από τις ανεμογεννήτριες και σε περίπτωση που δεν απομακρυνθούν σταματάει την ανεμογεννήτρια ώσπου να απομακρυνθούν.

Η nvisionist είναι μία καινοτόμος Ελληνική start-up υψηλής τεχνολογίας εταιρεία που ειδικεύεται σε εφαρμοσμένες λύσεις ψηφιακής τεχνολογίας, με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και τη Μηχανική Μάθηση (Machine learning). Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η εταιρεία στις ολοκληρωμένες περιβαλλοντολογικές λύσεις end to end που προσφέρει στον τομέα του Green Energy. Σχεδιάζει και παράγει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς όφελος όλων: του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, των τοπικών κοινοτήτων, της πράσινης και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας αλλά και της επιχειρηματικής αποδοτικότητας με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η τεχνογνωσία της εταιρείας, που είναι μέλος της ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας) και του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας), καλύπτει ακόμα τους τομείς ανάπτυξης και συντήρησης έργων Πληροφορικής και Επικοινωνιών, εφαρμογών Μηχανικής Όρασης και έργων Βιώσιμης Ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης