«Εικόνες από …το μέλλον» και συγκεκριμένα από την επερχόμενη προεκλογική περίοδο, «είδαμε» μετά τις χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα και την αναμενόμενη απάντηση της κυβέρνησης μέσω του υπουργείου Εργασίας.

Το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, των αναδρομικών και της λεγόμενης «13ης σύνταξης», φαίνεται ότι θα κυριαρχήσουν μέχρι τις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Δείγματα από «τα προσεχώς» της πολιτικής αντιπαράθεσης πήραμε όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τους εκπροσώπους  του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων. Όλα όσα ακούσθηκαν δείχνουν ότι το βασικό προεκλογικό θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, θα είναι οι συντάξεις και θα επικεντρωθεί στο ποιος εκ των δύο, έφερε σε χειρότερη θέση τους συνταξιούχους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εξαπάτησε τους συνταξιούχους «υποσχόμενος καλύτερες ημέρες μετά τα μνημόνια» και υποστήριξε ότι τα αναδρομικά αποτελούν «μεγάλο φιάσκο», καθώς τα έλαβαν μόλις το 8% των παλαιών συνταξιούχων. Επίσης εκτίμησε ότι υπάρχει έκρηξη – και όχι μείωση – των εκκρεμών συντάξεων «με τετραπλασιασμό τους σε δύο χρόνια». Ενώ αναφέρθηκε στην λεογόμενη «13η σύνταξη» την οποία «η κυβέρνηση υποσχέθηκε να διατηρήσει αλλά την κατήργησε για να δώσει το 1 δισ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί μέρος της τρύπας από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης».

Με οξύτατους χαρακτηρισμούς, αλλά και με στοιχεία απάντησε το υπουργείο Εργασίας, δίνοντας το στίγμα της …άλλης πλευράς.

Με «νέα σοδειά ψεμάτων» ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να πείσει τους συνταξιούχους «να ξεχάσουν το νόμο Κατρούγκαλου και τις μειώσεις συντάξεων που τον συνόδευσαν», είναι η χαρακτηριστική υποσημείωση του υπουργείου. Και απαριθμεί τα εξής:

·        Ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι η κυβέρνησή του παρέδωσε στη Νέα Δημοκρατία συνολικά 120.000 εκκρεμείς συντάξεις, ενώ στην  πραγματικότητα μόνο οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν 189.851 και οι συνολικές εκκρεμείς ασφαλιστικές υποθέσεις έφθαναν τις 1.059.000.

·        Επανέλαβε για μια ακόμα φορά το ψεύδος ότι δήθεν οι εκκρεμείς συντάξεις έχουν τετραπλασιαστεί από το 2019, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι από  περίπου 190.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις το 2019,  σήμερα ο αντίστοιχος αριθμός έχει μειωθεί σε περίπου στις 120.000.

·        Είχε το θράσος να κατηγορήσει την Νέα Δημοκρατία για τα αναδρομικά, αλλά ξεχνά ότι τα αναδρομικά προέκυψαν γιατί η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε το νόμο 4670 του 2020  αποκαθιστώντας αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου. Έτσι μέχρι τώρα 200.000 συνταξιούχοι είδαν για πρώτη φορά αυξήσεις και αναδρομικά μετά από πολλά χρόνια.

Η συγκεκριμένη αντιπαράθεση αναμένεται να επαναληφθεί – πολλάκις – στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Συνταξιούχοι εργαζόμενοι: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να άρει την «κατάφωρη αδικία» σε βάρος τους
Tax |

Η κυβερνητική δέσμευση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρέμβει προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων εργαζόμενων, από τους οποίους ζητείται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, θέμα που είχε αναδείξει το in.