Ο πληθωρισμός στην περιοχή του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, αυξήθηκε περαιτέρω στο 4,6% τους 12 μήνες έως τον Σεπτέμβριο του 2021, σε σύγκριση με 4,3% τον Αύγουστο του 2021 και μόλις 1,3% τον Σεπτέμβριο 2020.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΟΣΑ, στη ζώνη του ευρώ, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε σημαντικά στο 3,4 % τον Σεπτέμβριο, από 3,0% τον Αύγουστο και μείον 0,3% ένα χρόνο νωρίτερα.

Ωστόσο, παρέμεινε χαμηλότερος από ό,τι στην περιοχή του ΟΟΣΑ συνολικά, ιδιαίτερα σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε από 5,3% τον Αύγουστο σε 5,4% τον Σεπτέμβριο.

Κατά τη διάρκεια του έτους, οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 18,9% στην περιοχή του ΟΟΣΑ, σχεδόν μια ποσοστιαία μονάδα υψηλότερα από τον Αύγουστο και το υψηλότερο ποσοστό από τον Σεπτέμβριο του 2008.

Ο πληθωρισμός των τιμών των τροφίμων στην περιοχή του ΟΟΣΑ αυξήθηκε επίσης στο 4,5%, σε σύγκριση με 3,5% τον Αύγουστο.

Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο ετήσιος πληθωρισμός του ΟΟΣΑ αυξήθηκε ελαφρά στο 3,2% –το υψηλότερο ποσοστό από τον Απρίλιο του 2002– μετά από τρεις μήνες σταθερότητας στο 3,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή