Η πολυπληθέστερη επαρχία της Κίνας, η Γκουανγκντόνγκ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι δύο μεγαλύτερες μητροπόλεις της – η Γκουανγκζού και η Σενζέν – πρέπει να διαθέσουν τουλάχιστον το 10% της γης τους για ενοικίαση κατοικιών για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση για σπίτια, ειδικά μεταξύ των νέων.

Σύμφωνα με τους προτεινόμενους νέους κανονισμούς, η ενοικίαση κατοικιών θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη κατοικιών που δεν υπερβαίνουν τα 70 τετραγωνικά μέτρα για νέους ενοικιαστές και άτομα νεαρής ηλικίας. Επιπλέον, τα ενοίκια που θα καταβάλλονται σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να είναι χαμηλότερα από τα ενοίκια άλλων ακινήτων στη γειτονιά τους, ανέφερε η κυβέρνηση του Γκουανγκντόνγκ σε έγγραφό της που ήρθε στη δημοσιότητα.

Ο πληθυσμός της Γκουανγκντόνγκ έχει εκτοξευθεί στα 126 εκατομμύρια την περασμένη δεκαετία, καθώς τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Huawei και η Tencent, με έδρα τη νότια κινεζική επαρχία, προσελκύουν ανθρώπους από άλλες επαρχίες που αναζητούν υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Οι τιμές των νέων κατοικιών στην Γκουανγκντόνγκ έχουν εκτοξευθεί ανάλογα με τον αυξανόμενο πληθυσμό και την οικονομία της, ασκώντας πίεση σε ομάδες χαμηλότερου εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένων των νέων πτυχιούχων που εισέρχονται στην αγορά εργασίας με τους κατώτερους μισθούς.

740.500 διαμερίσματα

Τον Αύγουστο, η Γκουανγκντόνγκ ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει 740.500 μονάδες ενοικιαζόμενων κατοικιών το 2021-2025, με τις 222.000 να αναμένεται να ολοκληρωθούν φέτος.

Εκτός από το Γκουανγκζού και τη Σενζέν, ανάλογα έργα κατοικιών θα επικεντρωθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις στο βαριά βιομηχανοποιημένο Δέλτα του ποταμού Περλ, συμπεριλαμβανομένων των Ζουχάι, Φοσάν, Ντονγκγκουάν και Ζονγκσχάν.

Οι τιμές των νέων κατοικιών στο Σενζέν, στη Silicon Valley της Κίνας, ήταν κατά μέσο όρο 55.000 γιουάν ανά τετραγωνικό μέτρο τον Οκτώβριο, η πιο ακριβή μεταξύ των 100 πόλεων που παρακολουθεί η China Index Academy, μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες έρευνας ακινήτων της χώρας.
Η Κίνα, τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε ότι το κόστος ενοικίασης ενός σπιτιού στις πόλεις δεν πρέπει να αυξάνεται περισσότερο από 5% ετησίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή