Μόνο μέσα στα δύο τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών επένδυσε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια για την ανακαίνιση δύο σηράγγων αποθήκευσης πυρομαχικών, καθώς και για εξοπλισμό και εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας.

«Εξαιρετικό παράδειγμα»

Ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής, Ντέμιαν Σμιθ, και ο αρχηγός του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας LTC, Ερολ Μούνιρ, παρευρέθηκαν σε τελετή δωρεάς στο Τάγμα Μηχανικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας.


Στιγμιότυπο από την τελετή δωρεάς στο Τάγμα Μηχανικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας (φωτογραφία ATA)

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα της ισχυρής και διευρυνόμενης αμυντικής σχέσης μεταξύ των χωρών μας», είπε ο Σμιθ στη διάρκεια της τελετής, επαινώντας την αμυντική συνεργασία των ΗΠΑ με την Αλβανία.

«Ενα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της σχέσης μας ήταν η εξαιρετική συνεργασία στον τομέα της άμυνας. Ποιος θα φανταζόταν πριν τριάντα χρόνια ότι σήμερα θα ήμασταν σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και οι στρατοί μας θα έκαναν τόσα πολλά μαζί, εδώ και σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ευχαρίστησε τις ΗΠΑ

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας, υποστράτηγος Μπαιράμ Μπεγκάι, ευχαρίστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη βοήθειά τους στον αλβανικό στρατό και αποκάλυψε την πλάκα που μνημονεύει το εξαιρετικό έργο και τη συνεργασία, όπως μεταδίδει το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ATA.

Πηγή: ATA, echedoros-a.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα