Ιδιαίτερα επιτυχημένη κρίνεται η παρουσία της Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), στο συνέδριο Resort & Residential Hospitality Forum (R&R), που πραγματοποιήθηκε στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, στις 25-27 Οκτωβρίου 2021.

Γνωστό μέχρι πρότινος και ως Mediterranean Resort & Hotel Forum (MR&H), το συνέδριο R&R διοργανώνεται από την Questex ως μέρος μιας αλυσίδας γνωστών επενδυτικών φόρουμ που διεξάγονται στην Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ και είναι αφιερωμένο σε επενδύσεις στον κλάδο των ακινήτων (με έμφαση σε οικιστικά και φιλοξενία), αλλά και στην ανάπτυξη και λειτουργία σύνθετων τουριστικών θέρετρων στην περιοχή της Μεσογείου.

Επιχειρήσεις από 20 χώρες

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο φετινό συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 250 ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων από 20 χώρες, όπως διεθνείς επενδυτές (30% των συμμετεχόντων), κατασκευαστές, ξενοδόχοι, διεθνείς αλυσίδες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, τα οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πυκνό πρόγραμμα ομιλιών και εκδηλώσεων και να δικτυωθούν με ομολόγους τους από πολλές χώρες. Υπήρξαν τοποθετήσεις υψηλόβαθμων στελεχών διεθνών, ξενοδοχειακών αλυσίδων και funds, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα αναλύσουν και να αναπτύξουν τις εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν στη Μεσόγειο.

Η Enterprise Greece, συντόνισε με επιτυχία ένα roundtable αφιερωμένο στην Ελλάδα, στο οποίο συμμετείχαν επενδυτές, στελέχη επενδυτικών funds κι εκπρόσωποι διεθνών αλυσίδων οι οποίοι έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για τις επενδυτικές δυνατότητες στη χώρα μας. Στο roundtable τοποθετήθηκαν επίσης οι κ.κ. Thomas Emanuel της STR, Γεώργιος Καλουτσάκης της Hersonissos Group Hotels και Δημήτρης Τρύφων από την Charamida Investments.

Διαβάστε επίσης: Enterprise Greece: Στόχος η αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων σε 4% επί του ΑΕΠ ως το 2023 από 1,8% το 2019

Τουρισμός και ακίνητα

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, τα στελέχη της Enterprise Greece, πραγματοποίησαν 15 κατ’ ιδίαν συναντήσεις με στελέχη εταιρειών από την Ισπανία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, στις οποίες είχαν την ευκαιρία να τους παρουσιάσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα στους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων, αλλά και τις υπηρεσίες matchmaking μεταξύ ξένων και ελληνικών εταιρειών που προσφέρει ο Οργανισμός.

Συνεργασία Ελλήνων και ξένων παραγόντων του τουρισμού

H Υποδιευθύντρια Προσέλκυσης & Υποστήριξης Επενδύσεων της Enterprise Greece, Χίλντα Αλυσανδράτου, εστίασε στη δυναμική που αναπτύσσεται στον τομέα του τουρισμού αλλά και τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τόσο σημαντικό για την ελληνική οικονομία, κλάδο. Αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο αριθμό έργων τα οποία έχουν υλοποιηθεί ή έχουν ήδη δρομολογηθεί, καθώς και στα σημαντικά έργα υποδομών τα οποία αναμένεται να συμβάλουν στη συνολική αναβάθμιση της χώρας ως επενδυτικού προορισμού. Η κ. Αλυσανδράτου, έκανε τέλος ειδική αναφορά και στο επενδυτικό και φορολογικό πλαίσιο που αναπτύσσεται με τη μορφή κινήτρων, για την προσέλκυση επενδύσεων.

Από την πλευρά τους, κατά τη διάρκεια του roundtable, οι συνομιλητές, επεσήμαναν τη δυναμική που εμφανίζει ο κλάδος του τουρισμού στη μετά-covid εποχή, κάνοντας αναφορά σε συγκριτικά στοιχεία benchmarking, τόνισαν ωστόσο την ανάγκη προσέλκυσης τουρισμού υψηλού εισοδήματος, ενώ αναφέρθηκαν επίσης στις ευκαιρίες που υπάρχουν για συνεργασία Ελλήνων και ξένων παραγόντων, καθώς και στη μεγάλη κινητικότητα που παρουσιάζει ο τομέας των τουριστικών επενδύσεων στη χώρα μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα
Υπερταμείο: Fast track αποτίμηση για 77.000 ακίνητα
Ακίνητα |

Fast track αποτίμηση για 77.000 ακίνητα

Το κυρίως μενού της αποτίμησης θα έρθει το 2023 με την έναρξη του διαγωνισμού με τη μέθοδο του framework agreement για το σύνολο των ακινήτων - Στόχος όλης αυτής της διαδικασίας είναι η δημιουργία ενός ξεκάθαρου αρχείου περιουσιακών στοιχείων και η επικαιροποίηση των διαδικασιών ωρίμανσης και εκμετάλλευσης