Διψήφια άνοδο στα λειτουργικά κέρδη ανακοίνωσε η Berkshire Hathaway για το τρίτο τρίμηνο , καθώς ενισχύθηκε από την ανάκαμψη των σιδηροδρόμων, των εταιρειών κοινής ωφέλειας αλλά και ενέργειας, τομείς που επιστρέφουν σε πιο κανονικούς ρυθμούς μετά την πανδημία. Το πιο αξιοσημείωτο είναι, ότι η εταιρεία διακρατεί στο ταμείο της ρευστότητα που αγγίζει επίπεδα ρεκόρ, καθώς ο Γουόρεν Μπάφετ συνεχίζει να μην μπαίνει στο «παιχνίδι των εξαγορών».

Ο όμιλος ανακοίνωσε λειτουργικά έσοδα 6,47 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 18% σε σχέση με τα 5,48 δισ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Η Berkshire είπε ότι οι μυριάδες επιχειρήσεις της έχουν ωφεληθεί από την οικονομική επαναλειτουργία καθώς η ζήτηση άρχισε να επιστρέφει στα προ πανδημίας επίπεδα. Τα λειτουργικά κέρδη από τον τομέα των σιδηροδρόμων, των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και της ενέργειας αυξήθηκαν 11% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 3,03 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η ρευστότητα της Berkshire έφτασε το ρεκόρ των 149,2 δισ. δολαρίων, από 144,1 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο. Ο Μπάφετ δεν έχει πραγματοποιήσει καμία σημαντική εξαγορά τα τελευταία χρόνια, καθώς οι αποτιμήσεις έφτασαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ και το περιβάλλον σύναψης συμφωνιών έγινε ανταγωνιστικό.

Το ποσό ρεκόρ των μετρητών βρίσκεται στα ταμεία της εταιρείας παρά τις επιθετικές εξαγορές  των ιδίων μετοχών της Berkshire. Η εταιρεία επαναγόρασε 7,6 δισ. δολάρια ιδίων μετοχών το τρίτο τρίμηνο, ανεβάζοντας το σύνολο του εννεαμήνου στα 20,2 δισ. δολάρια, ενώ το 2020 επαναγόρασε μετοχές της αξίας  24,7 δισ. δολαρίων !

Τα συνολικά κέρδη, που αντικατοπτρίζουν τις επενδύσεις σε μετοχές της Berkshire, μειώθηκαν στα 10,3 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση άνω του 60% σε ετήσια βάση. Η απόδοση από τις μετοχικές επενδύσεις της Berkshire ανήλθε συνολικά σε 3,8 δισ. δολάρια το περασμένο τρίμηνο, σε σύγκριση με κέρδος 24,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Ο Μπάφετ τόνισε ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να δίνουν μεγάλη έμφαση στις τριμηνιαίες αλλαγές στα επενδυτικά κέρδη ή ζημίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή