Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda μείωσε τις προβλέψεις της για κέρδη και πωλήσεις οχημάτων για το οικονομικό έτος 2021, αποδίδοντας τη μείωση se ελλείψεις τσιπ υπολογιστών και αύξηση του κόστους υλικών.

Η Honda Motor Co. κατέγραψε πτώση 31 τοις εκατό στα οικονομικά της κέρδη δεύτερου τριμήνου, στα 166,6 δισεκατομμύρια γιεν (1,5 δισεκατομμύρια δολάρια) από 240,9 δισεκατομμύρια γεν (2,12 δισεκατομμύρια δολάρια) πέρυσι.

Οι πωλήσεις τριμήνου υποχώρησαν 7% στα 3,4 τρισεκατομμύρια γιεν (30 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η Honda είναι μεταξύ πολλών παγκόσμιων κατασκευαστών που επλήγησαν σκληρά από την έλλειψη τσιπ υπολογιστών λόγω διακοπών στην παραγωγή και τον εφοδιασμό που σχετίζονται με την πανδημία.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Honda Σεΐτζι Κουραΐσι ζήτησε συγγνώμη για το πρόβλημα.

«Λυπούμαστε πολύ για όλους εκείνους τους ανθρώπους που περιμένουν με ανυπομονησία τα αυτοκίνητά μας», είπε, κάνοντας μια μικρή υπόκλιση σε μια συνέντευξη Τύπου.

Ο Κουραΐσι είπε ότι η κατάσταση της προσφοράς είχε αρχίσει να βελτιώνεται, αλλά η ανάκαμψη της παραγωγής της Honda πιθανότατα δεν θα έρθει μέσα σε αυτό το οικονομικό έτος. Η Honda σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή το επόμενο οικονομικό έτος για να αντισταθμίσει την απώλεια και τα τρέχοντα προβλήματα, τα οποία όμως, δεν θα βλάψουν τις επενδύσεις σε μελλοντική τεχνολογία, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, τόνισε.

Η Honda αναμένει κέρδη 555 δισεκατομμυρίων γιεν (4,89 δισεκατομμύρια δολάρια) για το οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο του 2022. Αυτό είναι χαμηλότερο κατά 16 τοις εκατό από το προηγούμενο οικονομικό έτος και χαμηλότερο από ό,τι είχε προβλεφθεί παλαιότερα για κέρδη 670 δισεκατομμυρίων γιεν (5.91 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η Honda, που κατασκευάζει το σεντάν Accord, τις μοτοσυκλέτες Cross Cub 110 και τα ανθρωποειδή ρομπότ Asimo, πούλησε 917.000 οχήματα την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, ενώ πέρυσι είχε πουλήσει 1,25 εκατομμύρια οχήμαται.

Η Honda αναμένει τώρα να πουλήσει 4,2 εκατομμύρια οχήματα για το οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο του 2022. Είχε προβλέψει νωρίτερα εφέτος πωλήσεις 4,85 εκατομμυρίων οχημάτων. Η Honda πούλησε 4,5 εκατομμύρια οχήματα το περασμένο οικονομικό έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή