Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας τον Οκτώβριο αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Κυριακή, καθώς το δολάριο διολίσθησε έναντι ενός καλαθιού άλλων σημαντικών νομισμάτων.

Τα αποθέματα της Κίνας, τα μεγαλύτερα στον κόσμο, έφθασαν τα 3,218 τρισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Οκτωβρίου, αυξημένα κατά 0,53% σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία της κρατικής διοίκησης συναλλάγματος (SAFE).

Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε κατά 0,1% τον Οκτώβριο.

«Παρά την επαναλαμβανόμενη πανδημία COVID-19 και τις αβεβαιότητες μεταξύ της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης…η οικονομία της Κίνας συνεχίζει να ανακάμπτει με ισχυρή ανθεκτικότητα και τεράστιες δυνατότητες, που θα παρείχαν υποστήριξη για τη διατήρηση της συνολικής σταθερότητας στην κλίμακα των συναλλαγματικών αποθεμάτων», ανέφερε η SAFE στο ανακοίνωση την Κυριακή.

Η αξία των αποθεμάτων χρυσού της αυξήθηκε στα 110,83 δισεκατομμύρια δολάρια από 109,18 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή