Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αναμένεται να χορηγηθεί στα παιδιά ηλικίας 5 με 11 χρόνων πριν από τα Χριστούγεννα.

Συνολικά, πρόκειται για 3.200.000 παιδιά και ο εμβολιασμός τους αναμένεται να αρχίσει αμέσως μόλις δώσει την έγκρισή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

«Πιστεύω ότι η σχετική άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θα δοθεί στα τέλη Νοεμβρίου ή το πολύ, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά, θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και εμείς», δήλωσε ο Φράνκο Λοκατέλι, συντονιστής της επιστημονικής ομάδας η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai υπογραμμίζει ότι η ηλικιακή αυτή κατηγορία θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την καθοριστική αποδυνάμωση της πανδημίας. Η χορήγηση, φυσικά, θα γίνεται σε εθελοντική βάση μετά την έγκριση των γονέων.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των ανήλικων 12 με 18 ετών, στην Ιταλία έως τώρα έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση στο 70% της πληθυσμιακής αυτής ομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής