Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, οι οποίες σαφώς τηρούν στάση αναμονής στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένονται από τις ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα, αλλά και στάση επιφυλακτικότητας στη νέα άνοδο του πετρελαίου.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με οριακές μεταβολές, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να υποχωρεί κατά 0,8%, ενώ εκείνος του πετρελαίου και φυσικού αερίου ενισχύεται κατά 0,5%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 0,01% στις 7.303 μονάδες, ο DAX υποχωρεί κατά 0,08% στις 16.040 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,07% στις 7.045 μονάδες.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές αναμένουν τις νέες μετρήσεις του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Ο δείκτης τιμών παραγωγού και ο δείκτης τιμών καταναλωτή πρόκειται να ανακοινωθούν την Τρίτη και την Τετάρτη, αντίστοιχα, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι θα υπάρξει νέα άνοδος.

Η επιφυλακτικότητα πάντως τροφοδοτείται και από τη νέα άνοδο της τάξεως του 1,2% στις τιμές πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να βρίσκεται στα 82,20 δολάρια και το brent στα 83,62 δολάρια ανά βαρέλι. Η νέα άνοδος αυτή σαφώς θα επιδράσει στις τιμές καταναλωτή, επηρεάζοντας τη νομισματική πολιτική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές