Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, μετά το ράλι της τιμής της μετοχής της σήμερα, πλησίασε στο να ξεπεράσει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία για πρώτη φορά, επωφελούμενη από την ανάκαμψη στις δαπάνες ψηφιακής διαφήμισης αλλά και την ανάπτυξη των cloud δραστηριοτήτων της.

Η μετοχή της κέρδισε έως και 1,2% σε υψηλό ρεκόρ, επεκτείνοντας το πρόσφατο ράλι για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Alphabet είναι πρώτη σε επιδόσεις μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών των ΗΠΑ με πάνω από 70% των κερδών να τροφοδοτούνται από την ανάπτυξη του τομέα διαφήμισης της εταιρείας.

Επιπλέον, η μετοχή της Alphabet έχει τις καλύτερες επιδόσεις σε επίπεδο πωλήσεων με τους αναλυτές να βλέπουν τη μετοχή να αυξάνεται περαιτέρω λόγω της φθηνότερης αποτίμησής της και του υψηλότερου ρυθμού ανάπτυξής της από ό,τι οι περισσότερες εταιρείες της Mega cap.

Η αύξηση της τιμής της μετοχής τοποθετεί την εταιρεία σε μια αποκλειστική ομάδα μαζί με την Apple και τη Microsoft, με τη δεύτερη να φτάνει επίσης το ορόσημο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος. Υπενθυμίζεται ότι η μητρική της Google έφτασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε αξία για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές