Αντιμέτωπος με φορολογικό λογαριασμό άνω των 15 δισ. δολαρίων αναμένεται να βρεθεί τους επόμενους μήνες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla , Ίλον Μασκ, για τα δικαιώματα προαίρεσης μετοχών.

Και μάλιστα σύμφωνα με το CNBC αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος πίσω από την αλλόκοτη ψηφοφορία που ξεκίνησε στο Twitter.

Ο Μασκ ρώτησε τους 62,7 εκατομμύρια οπαδούς του στο Twitter το Σαββατοκύριακο αν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% των συμμετοχών του στην Tesla.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla είπε ότι «θα συμμορφωθεί με τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης, όποιο κι αν είναι αυτό». Τα αποτελέσματα ήταν 58% υπέρ της πώλησης και 42% κατά, υποδηλώνοντας ότι θα πουλήσει τις μετοχές.

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο Μασκ πιθανότατα θα είχε αρχίσει να πουλά εκατομμύρια μετοχές αυτό το τρίμηνο. Ο λόγος: ένας διαφαινόμενος φορολογικός λογαριασμός άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως επισημαίνει το CNBC ο Μασκ έλαβε option το 2012 ως μέρος ενός σχεδίου αποζημίωσης. Επειδή δεν παίρνει μισθό ή μπόνους μετρητών, ο πλούτος του προέρχεται από stock awards αλλά και τα κέρδη στην τιμή της μετοχής της Tesla. Τα stock awards 2012 αφορούσαν 22,8 εκατομμύρια μετοχές με τιμή 6,24 δολάρια ανά μετοχή. Οι μετοχές της Tesla έκλεισαν στα 1.222,09 δολάρια την Παρασκευή, που σημαίνει ότι το κέρδος του από τις μετοχές ανέρχεται συνολικά σε κάτι λιγότερο από 28 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης πρόσφατα ότι ο Μασκ έχει λάβει δάνεια χρησιμοποιώντας τις μετοχές του ως εγγύηση και με τις πωλήσεις, ο Μασκ μπορεί να θέλει να αποπληρώσει ορισμένες από αυτές τις δανειακές υποχρεώσεις.

Διαβάστε επίσης – Ίλον Μασκ -Ο πιο «κακοπληρωμένος» CEO που ζει με δανεικά

Οι option λήγουν τον Αύγουστο του επόμενου έτους. Ωστόσο, για να τις ασκήσει, ο Μασκ πρέπει να πληρώσει τον φόρο εισοδήματος για το κέρδος. Δεδομένου ότι τα δικαιώματα προαίρεσης φορολογούνται ως παροχές ή αποζημίωση εργαζομένων, θα φορολογούνται στα κορυφαία επίπεδα συνήθους εισοδήματος, ή 37% συν τον καθαρό φόρο επένδυσης 3,8%. Θα πρέπει επίσης να πληρώσει τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή 13,3% στην Καλιφόρνια.

Συνδυαστικά, ο πολιτειακός και ο ομοσπονδιακός φορολογικός συντελεστής θα είναι 54,1%. Έτσι, ο συνολικός φορολογικός λογαριασμός του, στην τρέχουσα τιμή, θα ήταν 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μασκ δεν έχει επιβεβαιώσει το μέγεθος του φορολογικού λογαριασμού. Αλλά έγραψε στο Twitter: «Σημείωση, δεν παίρνω μισθό σε μετρητά ή μπόνους από πουθενά. Έχω μόνο μετοχές , επομένως ο μόνος τρόπος για να πληρώσω φόρους προσωπικά είναι να πουλήσω μετοχές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Οικονομικός πόλεμος Δύσης και Ρωσίας – Ποιος θα αντέξει στον μαραθώνιο;
Αναλύσεις |

Δύση vs Ρωσίας – Ποιος θα λυγίσει πρώτος στον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο;

Παρά τις κυρώσεις, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και η ρωσική στρατιωτική μηχανή δεν δείχνει να χάνει την ισχύ της. Το στοίχημα του Πούτιν και των επιτελείων της Δύσης.