Ο χαμηλός ρυθμός των εμβολιασμών, έφερε εκτόξευση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, αλλά και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία,τις τελευταίες ημέρες με τους επιστήμονες να προχωρούν σε εφιαλτικές προβλέψεις αφού κάνουν λόγο ακόμη και για… 100 θανάτους ημερησίως. H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, περιέγραψε με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα όσα έγιναν χθες βράδυ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», μιλώντας για «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου».

Ειδικότερα, οι εισαγωγές με κορωνοϊό εκτινάχθηκαν στα νοσοκομεία της χώρας μας τις τελευταίες ημέρες, με την χειρότερη ημέρα το Σάββατο που πέρασε, δεδομένου ότι καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός εισαγωγών των τελευταίων πολλών μηνών, με 385 ασθενείς να μπαίνουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 23 Οκτωβρίου έγιναν 253 εισαγωγές.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός – «Σαρώνει» τη χώρα η πανδημία – Σε πολιορκητικό κλοιό τα νοσοκομεία

Για μια ακόμη φορά το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Βόρεια Ελλάδα. Οι κλίνες των ΜΕΘ είναι γεμάτες με αποτέλεσμα διασωληνωμένοι να νοσηλεύονται εκτός και εκατοντάδες άνθρωποι να περιμένουν στα εξωτερικά ιατρεία με συμπτώματα για αρκετές ώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρωί της Κυριακής που ολοκληρώθηκε η εφημερία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, έγιναν 42 νέες εισαγωγές. Οι 25 κλίνες της ΜΕΘ είναι γεμάτες και 7 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες ανάνηψης και απλούς θαλάμους.

Μεγάλη πίεση δέχονται και τα νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς και στο λεκανοπέδιο τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, ενώ υπάρχουν και ασθενείς που μεταφέρονται από την επαρχία για νοσηλεία. Στο Λαϊκό, που επίσης εφημέρευε μέχρι το πρωί της Κυριακής, νοσηλεύονται 48 ασθενείς με κορωνοϊό. Για να αντιμετωπιστούν άλλα περιστατικά επιστρατεύτηκαν 30 ράντζα.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη για τα όσα έγιναν χθες βράδυ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». «Είχαμε μια νύχτα, μια πάρα πολύ δύσκολη η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία» επισήμανε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. «Από τα δεδομένα που έχουμε  στα χέρια μας πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα» ξεκαθάρισε.

«Ποια Χριστούγεννα; »

«Ποια Χριστούγεννα; Ο καθένας να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο», συμπλήρωσε η κ. Παγώνη. «Οι Πορτογάλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Οι Ιταλοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Αυτό δεν το δέχομαι» σημείωσε για τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις χώρες. «Αν δεν εμβολιαστούμε να πάμε 80% plus δεν πρόκειται να γίνει τίποτε» ξεκαθάρισε.

«Εδώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τέλους Νοέμβρη είναι τόσο πιεστική η κατάσταση και τα χειρότερα βέβαια είναι μπροστά μας δεν το συζητάμε. Όταν φτάσει σε ένα σημείο να γεμίσει το νοσοκομείο με ράντζα που σημαίνει ότι δε θα μπορέσει να διαχειριστεί όλους τους αρρώστους γιατί είναι πάρα πολλοί, ένα προσωπικό πιεσμένο και κουρασμένο που δεν έχει πάρει άδειες γιατί υπάρχει αναστολή αδειών, καταλαβαίνετε ότι από δω και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ γιατί μπαίνει ο χειμώνας και ήδη ξεκίνησαν οι ιώσεις» προειδοποίησε.

«Χρειάζεται καθολικός εμβολιασμός. Τα COVID που μπήκαν στο Γεννηματάς είναι ηλικίας 28 – 45. Ήταν ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι, βαριές περιπτώσεις ειδικά παχύσαρκοι με υποκείμενα διασωληνώθηκαν. Και τα non COVID βαριά περιστατικά».

«Βλέπουμε αποτέλεσμα του συνωστισμού των προηγούμενων ημερών είναι ένας αριθμός και από εκεί» σχολίασε για την έκρηξη των κρουσμάτων και τις παρελάσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν