Το νομοσχέδιο του προέδρου Μπάιντεν για τις κοινωνικές δαπάνες και το κλίμα θα βρεθεί αντιμέτωπο με την απειλή αλλαγών στη Γερουσία, καθώς οι Δημοκρατικοί το προωθούν, έχοντας οριακή πλειοψηφία και πολύπλοκους κανόνες για τον προϋπολογισμό, σχολιάζει η διαδικτυακή πολιτική εφημερίδα The Hill.

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασαν ημέρες αγωνίας στην προσπάθειά τους να επεξεργαστούν μία συμφωνία που θα μπορούσε να κερδίσει περίπου όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής τους ομάδας. Ωστόσο, αποφάσισαν να μην το ψηφίσουν τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, καθώς οι μετριοπαθείς Δημοκρατικοί βουλευτές πιέζουν για μία ανάλυση των δαπανών του.

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία, προειδοποιούν ότι είναι πιθανό να γίνουν αλλαγές, μόλις το νομοσχέδιο φτάσει στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα.

Οι προκλήσεις

Το νομοσχέδιο, θα βρεθεί αντιμέτωπο με πολλαπλές προκλήσεις στη Γερουσία: μία ακόμη πιο οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά και τους πολύπλοκους κανόνες ψήφισής του, που μπορεί να οδηγήσουν σε μία χαοτική διαδικασία προώθησής του, επιτρέποντας στους Ρεπουμπλικάνους να πιέσουν τους Δημοκρατικούς ακόμη περισσότερο για αλλαγές ή να τορπιλίσουν τη νομοθετική προσπάθεια στο σύνολό της.

«Θα πρέπει να γίνει πολύ δουλειά» δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζον Τέστερ, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την πορεία του νομοσχεδίου των κοινωνικών δαπανών στη Γερουσία.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δαπανών του Προϋπολογισμού στη Γερουσία, Μπέρνι Σάντερς που αναρωτήθηκε από την ολομέλεια της Γερουσίας την προηγούμενη εβδομάδα, για το αν οι συνάδελφοι του, γερουσιαστές, θα απορρίψουν δημοφιλείς προβλέψεις, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της κοινοβουλευτικής μάχης για την επέκταση του Medicare, αλλά και για τις φορολογικές πολιτικές.

«Θα δώσω μάχη εδώ μέχρι το τελευταίο λεπτό, ώστε να διασφαλίσω ότι τα στοιχεία αυτά έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο» δήλωσε ο Σάντερς, αφού παραδέχτηκε ότι οι διαπραγματεύσεις για τις δαπάνες «είναι μία δύσκολη διαδικασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα