Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ τονίζει ότι η ΕΕ πρέπει να στηρίξει «τις χώρες πρώτης γραμμής» στο μεταναστευτικό και επισημαίνει ότι πρέπει να επεκταθεί η λίστα των κυρώσεων που αφορούν στη Λευκορωσία. Πιο συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του στο τουίτερ, ο Μάνφρεντ Βέμπερ σημειώνει:

«Χωρίς ισχυρά εξωτερικά σύνορα ο Λουκασένκο θα εκβιάσει την Ευρώπη όπως ακριβώς προσπάθησε ο Ερντογάν μέσω της Ελλάδας. Θα πρέπει να επεκτείνουμε αμέσως τη λίστα κυρώσεων στη Λευκορωσία, ώστε να συμπεριλάβουμε εταιρείες/άτομα που εμπλέκονται σε αυτές τις επιχειρήσεις παράνομης εμπορίας και να υποστηρίξουμε τις χώρες της πρώτης γραμμής με όποιον τρόπο μπορούμε».

Χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα Πολωνίας και Λιθουανίας με Λευκορωσία

Σκηνές που παραπέμπουν στα όσα διαδραματίστηκαν στον Έβρο πέρυσι, με πρωταγωνίστρια την Τουρκία, διαδραματίζονται εδώ και αρκετές εβδομάδες στη βόρεια Ευρώπη. Εκεί, δηλαδή, όπου χιλιάδες πρόσφυγες, προερχόμενοι σε μεγάλο ποσοστό από τη Συρία και το Ιράκ, επιχειρούν να περάσουν στο έδαφος της ΕΕ, διαμέσου των συνόρων Λευκορωσίας με την Πολωνία και τη Λιθουανία.

Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, όπως επίσης και η ίδια η ΕΕ, κατηγορούν ευθέως το καθεστώς του Αλεξάντερ Λουκασένκο ότι χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως «όπλο» στη διαμάχη του με την ΕΕ – και πιο συγκεκριμένα, ως αντίποινα κατά των Βρυξελλών, για τις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα