Το υψηλό ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την εγχώρια αγορά ακινήτων επιβεβαιώνει ο διψήφιος αριθμός ενδιαφερόμενων για το Project Skyline της Alpha Bank.
Σύμφωνα με πηγές από την τράπεζα, μέχρι και τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τη συναλλαγή την περασμένη Παρασκευή, υπεβλήθησαν περισσότερες από 10.
Πρόκειται κατά τους ίδιους κύκλους για μία ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στη διοίκηση της Alpha Bank, όσο και στις αναπτυξιακές προοπτικές του real estate στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.
Αν και δεν διέρρευσαν τα ονόματα των υποψήφιων επενδυτών για να διαφυλαχθεί η ομαλή συνέχεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, από την τράπεζα  τόνιζαν ότι οι προσφορές αξιολογούνται και σε λίγες εβδομάδες θα υπάρξουν αποφάσεις ως προς τους επιλεγέντες για την επόμενη φάση της συναλλαγής.

Η δομή του Skyline

Υπενθυμίζεται ότι το project “Skyline” προβλέπει τη μετατροπή της Alpha Αστικά Ακίνητα (ΑΑΑ) σε επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων, με σκοπό την προσέλκυση στρατηγικού εταίρου (joint venture partner) για την αξιοποίηση επενδύσεων στην ελληνική αγορά ακινήτων.
Η δομή της συναλλαγής θα προσαρμοσθεί και με βάση τις προθέσεις και προτάσεις των επενδυτών σύμφωνα με τις προσφορές που κατέθεσαν.
Η Alpha Bank προτίθεται να παραμείνει στο μετοχικό κεφάλαιο του σχήματος, προκειμένου να ωφεληθεί από τις θετικές προοπτικές της αγοράς ακίνητης περιουσίας.

Η προίκα της Alpha Bank

Το Skyline θα προικοδοτηθεί με χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ, καθώς ο όμιλος της Alpha Bank επιθυμεί να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της αγοράς για την καλύτερη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει.
Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται 50 ακίνητα υψηλής προβολής (prime assets), επιπλέον 320 ακίνητα υψηλής εμπορικής αξίας, καθώς και χαρτοφυλάκιο 205 κατοικιών και διαμερισμάτων.
Στόχος είναι  περαιτέρω μεγέθυνση του σχήματος, κεφαλαιοποιώντας τις συνέργειες μεταξύ του στρατηγικού επενδυτή και της Alpha Bank, για τη δημιουργία ηγέτιδας επενδυτικής εταιρείας στον χώρο της ακίνητης περιουσίας.
Νωρίτερα, οι εργασίες παροχής υπηρεσιών της ΑΑΑ θα ενοποιηθούν με αυτές της Alpha Real Estate, δημιουργώντας μία νέα ισχυρή εταιρεία με σημαντική εμπειρία, η οποία και θα παρέχει υπηρεσίες για όλο τον κύκλο ζωής των ακινήτων (π.χ. εκτιμήσεις, advisory, διαχείριση κ.λπ.), τόσο προς το Skyline όσο και σε τρίτους μεγάλους πελάτες.
Στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους πελάτες της, η Alpha Real Estate έχει επενδύσει σε συστήματα διαχείρισης ακινήτων και data analytics.
Παράλληλα, έχει θέσει ήδη σε λειτουργία την ιστοσελίδα www.propertynow.gr. Μέσω αυτής δίνεται η δυνατότητα, μέσω της μηχανής αναζήτησης, στους ενδιαφερόμενους να βρουν εύκολα και γρήγορα ακίνητα υψηλής ποιότητας.
Το σύνολο των προς πώληση ιδιοκτησιών πληρεί αυστηρά κριτήρια και πρότυπα και είναι απαλλαγμένο από κάθε νομική ή τεχνική εκκρεμότητα. Σύντομα δε θα ενεργοποιήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα