Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, μετά και τα τελευταία στοιχεία για τον κινεζικό πληθωρισμό τον Οκτώβριο, την ώρα μάλιστα που τα προβλήματα στην αγορά ακινήτων της Κίνας παραμένουν.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,5%, με τις μετοχές της κινεζικής εταιρείας ακινήτων Fantasia Holdings να υποχωρούν περίπου 40% μετά την επιστροφή στις συναλλαγές. Η Fantasia – της οποίας η μετοχή είχε ανασταλεί για περισσότερο από ένα μήνα – δεν κατάφερε να αποπληρώσει ένα ομόλογο ύψους 206 εκατ. δολαρίων που έληγε στις αρχές Οκτωβρίου.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite υποχώρησε περίπου 0,5% ενώ ο Shenzhen Component διολίσθησε κατά 0,456%. Την αγορά επίσης επηρέασε ο πληθωρισμός της Κίνας τον Οκτώβριο. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 1,5% από πέρυσι, έναντι προσδοκιών σε δημοσκόπηση του Reuters για αύξηση 1,4%. Ωστόσο, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο. Ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Οκτώβριο αυξήθηκε κατά 13,5% από πέρυσι, πάνω από τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο 12,4%.

Την ίδια ώρα, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία έκλεισε με πτώση 0,61% στις 29.106,78 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,54% στις 2.007,96 μονάδες. Οι μετοχές της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan Motor αυξήθηκαν κατά 7,51% μετά την αναβάθμιση του outlook των κερδών της. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 1,09%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές