Διορθωτικά κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο στερείται από χθες την τραπεζική αρωγή, αλλά και την εμπιστοσύνη των αγοραστών πάνω από τα επίπεδα των 920 μονάδων.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,37% στις 917,14 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα στα χαμηλά επίπεδα των 6 εκατ. ευρώ.

Ήταν από τη χθεσινή συνεδρίαση εμφανές ότι η αγορά χρειαζόταν την αφομοίωση των επιπέδων πριν δοκιμάσει τα υψηλότερα, με τον τραπεζικό δείκτη μάλιστα να αποτυπώνει αυτά τα σημάδια κόπωσης πάνω από τις 600 μονάδες.

Πλέον ο κλαδικός δεν πρέπει να χάσει τις 595 μονάδων, ώστε να διατηρήσει σε ισχύ το επιθετικό ανοδικό του momentum.

Πάντως αυτό που επισημαίνεται σήμερα από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι οι διορθωτικές κινήσεις γίνονται επιλεκτικά, χωρίς η αγορά να υπομένει αυτή τη φορά την επιθετικότητα των πωλητών. Ίσως αυτό αποτελέσει ένα χρήσιμο οδηγό για τις προθέσεις των αγοραστών, όσο διανύουμε τον προτελευταίο μήνα του έτους.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΔΕΗ διορθώνει κατά 2,48%, με τις ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank και ΓΕΚ Τέρνα επίσης να δέχονται σημαντικές πιέσεις. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, Πειραιώς, ΟΤΕ, Motor Oil, Alpha Bank και ΕΧΑΕ, ενώ κάποιες στηρίξεις βγαίνουν στα θετικά πρόσημα των Coca Cola, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, Jumbo και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες