Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 8 και 9 Νοεμβρίου, η 30η Συνεδρίαση της κοινής Επιτροπής Εξοπλισμών, μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας, η οποία είχε βαρύνουσα σημασία καθώς πραγματοποιήθηκε μερικές εβδομάδες μετά την υπογραφή, στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, της ελληνογαλλικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης για την άμυνα και την ασφάλεια.

Η Επιτροπή Εξοπλισμών και αμυντικο-τεχνικής συνεργασίας, που συνεδριάζει σε ετήσια βάση, στοχεύει στη βελτίωση των δυνατοτήτων άμυνας, στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών, στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των αμυντικών εξοπλισμών των δύο χωρών μας και στην ανάπτυξη μιας βιομηχανικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των αμυντικών μας εταιρειών.

Η Επιτροπή Εξοπλισμών συνεδρίασε υπό την προεδρία των εκπροσώπων της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών (DGA), με επικεφαλής τους Αντιστράτηγο Thierry Carlier και Thomas Lorne, από τη γαλλική πλευρά, και του Αντιναυάρχου Αριστείδη Αλεξοπούλου, Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ (Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων), από ελληνικής πλευράς.

Ο Αντιστράτηγος Carlier χαιρέτησε την πρόσφατη υπογραφή της ελληνογαλλικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης και αναφέρθηκε, με τον ομόλογό του, στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων Άμυνας. Η απόκτηση των αεροσκαφών Rafale από την Ελληνική Αεροπορία αποτέλεσε ένα σημαντικό θετικό βήμα, όπως φυσικά και οι συνεχιζόμενες συζητήσεις για την επικείμενη απόκτηση των γαλλικών φρεγατών FDI από το Ελληνικό Ναυτικό. Ακόμη, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι πολλά υποσχόμενες προοπτικές συνεργασίας στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ Γάλλων και Ελλήνων βιομηχάνων του τομέα της άμυνας. Από γαλλικής πλευράς συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταιρειών NAVAL GROUP, NEXTER, SAFRAN, THALES, AIRBUS, ARQUUS και MBDA.

Αφού συνάντησε τους συμμετέχοντες στην Επιτροπή και τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, ο Patrick Maisonnave, Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, τόνισε: «Η στρατηγική εταιρική σχέση βρίσκεται πλέον στον πυρήνα της ελληνογαλλικής σχέσης και μας επιτρέπει να ανυψώσουμε τη συνεργασία μας στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας σε πρωτοφανή επίπεδα. Διανοίγονται σπουδαίες προοπτικές και είναι στο χέρι μας να τις υλοποιήσουμε, συνεισφέροντας θετικά στη βιομηχανική δραστηριότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στις δύο χώρες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Μάχη πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας – Σε εξέλιξη η διαδικασία
Επικαιρότητα |

Μάχη πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής

Ολοκληρώνεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία. Θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί κατ' αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας