Διευκρινίσεις για το συνδυασμό των εμβολίων κορωνοϊού και γρίπης έδωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ξεκαθαρίζοντας πρόκειται για σύσταση και όχι για αντένδειξη το χρονικό διάστημα μεταξύ των εμβολίων.

Συγκεκριμένα, είχε γράψει σε χθεσινή του ανάρτηση ότι τα εμβόλια είτε μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα είτε αν γίνει πρώτα το εμβόλιο της γρίπης να μεσολαβήσουν 20 ημέρες προτού γίνει  οποιαδήποτε δόση εμβολίου mRNA για την COVID-19.

Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, με σημερινή του ανάρτηση, σημειώνει πως: «Η ανάγκη για άμεσο εμβολιασμό οποιασδήποτε δόσης COVID-19 υπερτερεί της οποιασδήποτε πιθανής μικρής βελτίωσης στην αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει ένας προγραμματισμός με βάση το προφίλ των ιντερφερονών».

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Σχετικά με το χρονικό διάστημα μεταξύ εμβολίου της γρίπης και COVID-19 επειδή έχει δημιουργηθεί μία παρανόηση. Πρόκειται για απλή σύσταση εάν και εφόσον υπάρχει ευκολία στον προγραμματισμό και όχι για ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗ. Το χρονικό αυτό διάστημα δεν αποτελεί ΑΝΤΕΝΔEIΞΗ, δηλαδή δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί το προγραμματισμένο εμβόλιο COVID-19 εξαιτίας προηγούμενου εμβολίου γρίπης ή το αντίθετο ή αν δεν ταιριάζει στον προγραμματισμό σας να καθυστερήσετε την οποιαδήποτε δόση του COVID-19. Σε αυτό είναι ξεκάθαρες όλες οι οδηγίες που έχει βγάλει η επιτροπή εμβολιασμών και δεν υπάρχει καμία αντίθεση σε αυτό. Τα εμβόλια συνδυάζονται σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μεταξύ τους.

Η ανάγκη για άμεσο εμβολιασμό οποιασδήποτε δόσης COVID-19 υπερτερεί της οποιασδήποτε πιθανής μικρής βελτίωσης στην αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει ένας προγραμματισμός με βάση το προφίλ των ιντερφερονών.

Μα απλά λόγια σπεύδουμε να κάνουμε το εμβόλιο της COVID-19».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΗΠΑ: Το FBI συνέλαβε δικαστή επειδή βοήθησε μετανάστη να «αποφύγει τη σύλληψη»
Επικαιρότητα |

ΗΠΑ: Το FBI συνέλαβε δικαστή επειδή βοήθησε μετανάστη να «αποφύγει τη σύλληψη»

Ομοσπονδιακοί πράκτορες συνέλαβαν μια δικαστή του Ουισκόνσιν την Παρασκευή, αφού φέρεται να βοήθησε έναν παράνομο μετανάστη να αποφύγει τη σύλληψη. Ο διευθυντής του FBI, Kash Patel, ανακοίνωσε σε μια ανάρτηση στο X ότι η δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Μιλγουόκι, Hannah Dugan, κατηγορήθηκε για παρεμπόδιση της διεξαγωγής του δικαστηρίου, επειδή φέρεται να βοήθησε τον Eduardo […]

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Επικαιρότητα |

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας

Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα