Έσοδα 100 εκατ. ευρώ και 100 ξενοδοχεία με 6.500 δωμάτια στη διαχείριση της θέλει να επιτύχει μέχρι το 2023 η Hotel Brain. Ήδη διαχειρίζεται 73 ξενοδοχεία με 4.115 δωμάτια συνολικά σε 34 περιοχές της χώρας, ενώ αναμένεται μέχρι τέλους του έτους να προσθέσει άλλες πέντε μονάδες το portfolio της.

H HotelBrain μέτοχος της οποίας με 20% είναι η Swissport του Ομίλου Γρύλλου, αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στην Ελλάδα σε αριθμό ξενοδοχείων, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κλάδο και μια από τις μεγαλύτερες ως προς τον κύκλο εργασιών, τον αριθμό δωματίων και το προσωπικό, τόνισε ο ιδρυτής της και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Πάνος Παλαιολόγος μιλώντας με δημοσιογράφους.

Μέσα σε μόλις 5 έτη, έχει προβεί στη μίσθωση συνολικά 73 ξενοδοχείων, 4.115 δωματίων, όλων των τύπων και σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Το μοντέλο δραστηριοποίησης βασίζεται στη σύναψη μακροπρόθεσμων μισθώσεων ξενοδοχείων (+10 έτη) σε αναπτυγμένες τουριστικές περιοχές. Μέσω της διοικητικής και διαχειριστικής ομάδας (90 άτομα) επιτυγχάνεται η κεντρική υποστήριξη των ξενοδοχείων (πωλήσεις, προμήθειες, ΙΤ, τεχνική υποστήριξη, HR, λογιστήρια κτλ.), ενώ η ξενοδοχειακή λειτουργία γίνεται αποκεντρωμένα στο κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά, προσαρμοσμένα στο κάθε concept και τον χαρακτήρα που έχει επιλεχθεί.

Κατά την περίοδο 2020-2021, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν στο κλάδο λόγω του Covid-19, η HotelBrain κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των ξενοδοχειακών μισθώσεων με 26 νέα ξενοδοχεία και 1.841 νέα δωμάτια.

Σήμερα η HotelBrain υλοποιεί ένα σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο προβλέπει ότι κατά τη σαιζόν 2023 θα διαθέτει ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο 6.500 δωματίων με κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατ. ευρώ. Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ot.gr ο κ. Παλαιολόγος δεν απέκλεισε την είσοδο της στο Χρηματιστήριο το πλαίσιο αυτού του αναπτυξιακού σχεδίου..

Εκτός της ίδιας ξενοδοχειακής δραστηριότητας, o Όμιλος HotelBrain αναπτύσσεται με ιδιαίτερη επιτυχία και στην «παραδοσιακή» δραστηριότητα τoυ Total Hotel Management & Hotel Advisory, διαθέτοντας χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πάνω από 80 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία τρίτων.

Ο κ. Παλαιολόγος σημείωσε ακόμη ότι η εταιρεία είναι ανοιχτή στην ανάληψη «προβληματικών» ξενοδοχειακών μονάδων σε συνεργασία με τις τράπεζες και δήλωσε ότι από τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται περίπου 15 που είχαν προβλήματα αποπληρωμών δανειακών υποχρεώσεων κατάφεραν να ανακάμψουν και να γλυτώσουν τον πλειστηριασμό.

Η εταιρεία έχει τη δυνατότητα όπως είπε χαρακτηριστικά να αναλάβει και πακέτο 30 ξενοδοχείων με προβλήματα και να τα βοηθήσει να ανακάμψουν και να αποπληρώνουν κανονικά τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Το μοντέλο λειτουργίας της HotelBrain, βοηθά τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών υποδομών να έχουν ένα σταθερό και εγγυημένο εισόδημα ή και να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στη διαχείριση των δανειακών τους υποχρεώσεων, ενώ η HotelBrain αποτελεί μια αξιόπιστη λύση και για επενδυτές σε ξενοδοχειακές υποδομές, οι οποίοι επιζητούν είτε μια απόδοση, είτε κεφαλαιουχικές υπεραξίες, είτε συνδυασμό αυτών, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παλαιολόγος».

Τέλος ο κ. Παλαιολόγος υπογράμμισε ότι η HotelBrain έχει ισχυρή ταμιακή ρευστότητα, χάρη στην στήριξη και των μετόχων ενώ εκτίμησε ότι το 2022 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες