Ο κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com συγκέντρωσε 311,4 δισεκατομμύρια γιουάν (48,6 δισεκατομμύρια δολάρια) από πωλήσεις στις πλατφόρμες του έως το μεσημέρι (ώρα Πεκίνου) κατά τη διάρκεια της Singles Day, σπάζοντας το ρεκόρ του πέρυσι.

Η Singles Day γιορτάζεται στις 11/11 κάθε έτους, και είναι μια άτυπη γιορτή των εργένηδων στην Κίνα.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το JD.com αναφέρονται στον όγκο συναλλαγών. Είναι το χρηματικό ποσό που διακινείται στις δικές της πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και δεν μεταφράζεται άμεσα σε έσοδα για την εταιρεία — ενώ δεν λαμβάνει υπόψη τα επιστρεφόμενα αντικείμενα.

Ωστόσο, είναι μια ένδειξη της διάθεσης των αγοραστών την Singles Day ή αλλιώς Double 11 (διπλό 11), ένα σημαντικό αγοραστικό και καταναλωτικό γεγονός στην Κίνα που επισκιάζει ακόμα και την Black Friday και την Cyber Monday στις ΗΠΑ όσον αφορά τις πωλήσεις.

Πέρυσι, ο όγκος συναλλαγών της JD ανήλθε σε 271,5 δισεκατομμύρια γιουάν. Απομένουν ακόμα αρκετές ώρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι πωλήσεις του 24ώρου και εκτιμάται προφανώς ότι ο όγκος των συναλλαγών θα αυξηθεί περαιτέρω.

Ο αντίπαλος της JD, Alibaba δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη στοιχεία για τις συναλλαγές στις πλατφόρμες της.

Η Alibaba ξεκίνησε την φιέστα της Singles Day το 2009, αλλά τώρα εμπλέκονται όλοι οι έμποροι λιανικής σε όλη τη χώρα, προσφέροντας τεράστιες εκπτώσεις για να δελεάσουν τους καταναλωτές να αγοράσουν αγαθά.

Η JD είχε μια περίοδο προπώλησης από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου, πριν ξεκινήσουν αμέσως οι επίσημες πωλήσεις για να συνεχιστούν μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Η μεγαλύτερη περίοδος πωλήσεων εξηγεί εν μέρει και το γιατί η JD μπόρεσε να αυξήσει τον όγκο των συναλλαγών της φέτος.

Το φετινό Double 11 έχει πάρει μια διαφορετική αίσθηση κάτω από το φάσμα των περιορισμών στην Κίνα απέναντι στον εγχώριο τεχνολογικό της τομέα, τις ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη και την ώθηση του προέδρου Σι Τζινπινγκ για «κοινή ευημερία» και περιορισμό του πλούτου στους ισχυρούς ομίλους της χώρας.

Μιλώντας στο CNBC ενόψει της Ημέρας των Singles, ο Διευθύνων Σύμβουλος λιανικού εμπορίου της JD δήλωσε ότι «η ζήτηση των καταναλωτών συνεχίζει να αυξάνεται».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή