Η Αυστρία βρίσκεται μέρες μόνο μακριά από την επιβολή λοκντάουν στον ανεμβολίαστο πληθυσμό, σύμφωνα με τα όσα είπε την Πέμπτη ο καγκελάριος Σκάλενμπεργκ, σε μία σπάνια κίνηση που φανερώνει την αγανάκτηση των Ευρωπαίων ηγετών για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNN, ο Αλεξάντερ Σκάλενμπεργκ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο ρυθμός εμβολιασμού της χώρας είναι «ντροπιαστικά χαμηλός» και ότι η λήψη του σχετικού, αυστηρού μέτρου είναι θέμα ημερών. «Σε άλλες χώρες ο ρυθμός εμβολιασμού είναι σημαντικά υψηλότερος – είναι ντροπιαστικό από τη στιγμή που έχουμε αρκετά εμβόλια διαθέσιμα», είπε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός καγκελάριος.

Σημειώνεται ότι η χώρα της κεντρικής Ευρώπης έχει καταφέρει έως τώρα να εμβολιάσει πλήρως εναντίον της Covid το 65% του πληθυσμού της, από τα χαμηλότερα ποσοστά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο χειμώνας δεν θα είναι άνετος για τους ανεμβολίαστους», προειδοποίησε ο Σκάλενμπεργκ προσθέτοντας ότι «το λοκντάουν θα μπορούσε να έρθει ταχύτερα».

«Ένα λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους σημαίνει ότι κάποιος δεν θα μπορεί να βγει από το σπίτι του εκτός και αν πηγαίνει στην εργασία του ή σε κατάστημα να αγοράσει τα απολύτως απαραίτητα – δηλαδή ακριβώς όλα όσα υποφέραμε όλοι κατά τη διάρκεια του 2020», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκάλενμπεργκ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της χώρας, ο οποίος συμφωνήθηκε τον Σεπτέμβριο, οι ανεμβολίαστοι Αυστριακοί θα έρθουν αντιμέτωποι με εντολή παραμονής στις οικίες τους από τη στιγμή που το 30% των κλινών εντατικής θεραπείας καταλαμβάνεται από ασθενείς με Covid-19. Σήμερα αυτό το ποσοστό είναι στο 21% αλλά η άνοδος στα κρούσματα το τελευταίο διάστημα είναι ραγδαία.

Πάντως, στην Αυστρία ήδη υπάρχουν περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους καθώς αυτοί εξαιρούνται από χώρους ψυχαγωγίας, εστιατόρια, κομμωτήρια και άλλους τομείς της δημόσιας ζωής. Εάν το νέο μέτρο τεθεί σε ισχύ, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να παραμένουν στις οικίες τους με ελάχιστες εξαιρέσεις, ενώ θα υπάρχει και αυστηρή τήρηση του σχετικού μέτρου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν