Τη στρατηγική τοποθέτηση της Mytilineos στην ενεργειακή κρίση με στόχο να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες της, διακρίνει η AXIA στο report που εξέδωσε για την ελληνική πολυεθνική εταιρία.

Πιο συγκεκριμένα στον τομέα της Μεταλλουργίας σημειώνει πως η Mytilineos εκμεταλλεύεται την άνοδο των διεθνών τιμών του αλουμινίου και της αλουμίνας σε συνδυασμό και με την τριετή σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που υπέγραψε με τη ΔΕΗ. Η χαμηλή βάση κόστους της Αλουμίνιον της Ελλάδος, σημειώνουν οι αναλυτές δίνει υψηλά περιθώρια κέρδους στην Mytilineos.

Στους τομείς της δραστηριότητας της σε ΑΠΕ και Αποθήκευση Ενέργειας αλλά και στα έργα EPC, η AXIA υπογραμμίζει πως η εισηγμένη αξιοποιεί τις ευκαιρίες της ενεργειακής μετάβασης τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο. Έτσι, το χαρτοφυλάκιο των έργων ΒΟΤ αγγίζει τα 6 GW με αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της αξίας στους προαναφερόμενους τομείς, σύμφωνα με τους αναλυτές. Παράλληλα, η Mytilineos τρέχει την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών ισχύος 1,5 GW στην Ελλάδα ώστε να είναι έτοιμα το 2025.

Στο πλαίσιο αυτό η AXIA σημειώνει και την κίνηση της εισηγμένης να κατασκευάσει το νέο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο CCGT με αποτέλεσμα να είναι σε θέση εμπορικής λειτουργίας στις αρχές του 2022.

Κατόπιν τούτων η χρηματιστηριακή βλέπει σερί κερδοφορίας στα έτη μέχρι το 2023 εκτιμώντας EBITDA κοντά στα 500 εκ. ευρώ για το 2022 και πάνω από τα 550 το 2023. Απευθύνει στους επενδυτές ισχυρή σύσταση για BUY της μετοχής και αναπροσαρμόζει την τιμή στόχο κατά 50% στα 23,1 ευρώ.   Πέραν όμως, του ισχυρού ρυθμού ανάπτυξης (>100%) που εμφανίζεται να επιτυγχάνει η Mytilineos την επόμενη διετία, η ανάλυση της AXIA προβλέπει πως η εταιρεία θα διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό διανομής μερισμάτων (~35% των καθαρών κερδών) προσφέροντας πολύ υψηλές αποδόσεις, της τάξης του 5% για το 2022 και το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες