Η γερμανική βιομηχανία κατασκευής μικροτσίπ και εκ των προμηθευτών της Apple, Infineon, δυσκολεύεται να καλύψει την αυξημένη ζήτηση, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO, Ράινχαρντ Πλος.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και άλλες κάθετες αγορές, αντιμετωπίζουν πρόβλημα τροφοδοσίας αυτή την περίοδο», δήλωσε ο Πλος μιλώντας στο δίκτυο CNBC. «Είμαστε πολύ μακριά από το να καλύψουμε τη ζήτηση», συμπλήρωσε ενώ πρόσθεσε ότι «τα προβλήματα αναδύονται και γιγαντώνονται με το πέρασμα του χρόνου».

Η Apple είχε συμπεριλάβει την Infineon στη λίστα των προμηθευτών της για το 2021, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί ποια είναι τα προϊόντα που προμηθεύεται από αυτή. Σημειώνεται ότι η Infineon κατασκευάζει μία ευρεία γκάμα ημιαγωγών συμπεριλαμβανομένων μικρό-ελεγκτών, οδηγών LED, αισθητήρων και ενσωματωμένων κυκλωμάτων διαχείρισης ενέργειας.

Επιπλέον, παραμένει ασαφές εάν η αμερικανική εταιρεία χρησιμοποιεί την Infineon σαν αποκλειστικό προμηθευτή κάποιας κατηγορίας εξαρτημάτων. Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον περασμένο μήνα, ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, είχε δηλώσει ότι η εταιρεία του αντιμετωπίζει «περιορισμούς πέρα από το αναμενόμενο στην προμήθεια υλικών» για τη συναρμολόγηση των iPhones, iPads και Macs κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου, κάτι που εκτιμάται ότι κοστίζει στην Apple περί τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Infineon, με έδρα στο Μόναχο, διατηρεί πολλά εργοστάσια σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου παρατηρούνται προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία λόγω της πανδημίας και του ελλιπούς εμβολιασμού. Παρόλα αυτά η γερμανική εταιρεία είδε τη μετοχή να ανεβαίνει 2% όταν ανακοίνωσε ότι σχεδόν διπλασίασε τα κέρδη της στα 464 εκατομμύρια ευρώ για το τρίμηνο που έληξε το Σεπτέμβριο σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο.

Παράλληλα, το Σεπτέμβριο η Infineon εγκαινίασε ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής ημιαγωγών στο Βίλαχ της Αυστρίας, αξίας 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια προσπάθεια να καλύψει την αυξημένη ζήτηση της αγοράς. Τα μικροτσίπ από το συγκεκριμένο εργοστάσιο πρωτίστως προορίζονται για να καλύψουν τη ζήτηση της αυτοκινητοβιομηχανίας, των data centers και εργοστασίων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (αιολικά και ηλιακά πάρκα).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία