Το αφεντικό της Tesla, Ίλον Μασκ, πούλησε την εβδομάδα που μας πέρασε μετοχές συνολικής αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων , εκμεταλλευόμενος ένα ξέφρενο ράλι τιμών που ανέβασε την αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Ιλον Μασκ – Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 7 δισ. δολ. σε μια βδομάδα

Και δεν ήταν ο μόνος…

Λίγες ημέρες πριν ο αδελφός του Κίμπαλ Μασκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, πούλησε μετοχές αξίας 108 εκατομμυρίων δολαρίων, αριθμός που αντιστοιχεί στο 15% των μετοχών που κατείχε στην Tesla.

Η πρόεδρος της εταιρείας Ρόμπιν Ντένχολμ, πουλάει τακτικά μετοχές από τότε που ανέλαβε τη θέση αυτή στα τέλη του 2018 . Τα τελευταία δύο χρόνια, κάθε φορά που άσκησε δικαιώματα προαίρεσης που λάμβανε ως μέρος της αποζημίωσής της, πουλούσε αμέσως όλες τις μετοχές που μόλις είχε αποκτήσει.

Ο Zachary Kirkhorn, ο επονομαζόμενος Master of Coin της Tesla , ο οποίος είχε τον πιο τυπικό τίτλο του οικονομικού διευθυντή, επίσης πουλάει μετοχές τακτικά.

Οι μετοχές της Tesla είχαν απίστευτη πορεία τα τελευταία δύο χρόνια, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 2.000% από τότε που η εταιρεία εξέπληξε τους επενδυτές με ένα κερδοφόρο τρίτο τρίμηνο το 2019 . Αυτό ξεκίνησε μια σειρά από κερδοφόρα τρίμηνα. Πριν από αυτήν την έκθεση του Οκτωβρίου 2019, πολλοί επενδυτές ανησυχούσαν ότι η εταιρεία μπορεί να αντιμετώπιζε κρίση μετρητών .

Αυτή η άνοδος των μετοχών έκανε την Tesla μόνο την έκτη αμερικανική εταιρεία που έφτασε σε αποτίμηση 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων , επιτυγχάνοντας αγοραία αξία μεγαλύτερη από τη συνολική κεφαλαιοποίηση των 12 μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών στον πλανήτη και καθιστώντας τον Ίλον Μασκ τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ο πληθωρισμός στη Δύση και το «σατανικό σχέδιο» του Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

«Συνωμοσία του Πεκίνου» κατά της Δύσης, με όπλο τον πληθωρισμό

Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες εξετάζουν, πλέον, σοβαρά το σενάριο της ύπαρξης ενός σχεδίου για να πληγούν οικονομικά ΗΠΑ και ΕΕ, μέσω της πρόκλησης προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες και την παραγωγή - «Γαλλικό κλειδί» στην παγκόσμια παραγωγή

Νταβός: Στη σκιά του πολέμου – Τι θα συζητηθεί
Διεθνή |

Στη σκιά του πολέμου το Νταβός - Τι θα συζητηθεί

Από το 2020 μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει στο παγκόσμιο σύστημα - Oι συμμετέχοντες αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις που τους έχουν κόψει λίγο τα φτερά για πρώτη φορά - Φέτος δεν θα υπάρχει η παρουσία επιχειρηματιών και πολιτικών από τη Ρωσία