Το αφεντικό της Tesla, Ίλον Μασκ, πούλησε την εβδομάδα που μας πέρασε μετοχές συνολικής αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων , εκμεταλλευόμενος ένα ξέφρενο ράλι τιμών που ανέβασε την αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Ιλον Μασκ – Πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 7 δισ. δολ. σε μια βδομάδα

Και δεν ήταν ο μόνος…

Λίγες ημέρες πριν ο αδελφός του Κίμπαλ Μασκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, πούλησε μετοχές αξίας 108 εκατομμυρίων δολαρίων, αριθμός που αντιστοιχεί στο 15% των μετοχών που κατείχε στην Tesla.

Η πρόεδρος της εταιρείας Ρόμπιν Ντένχολμ, πουλάει τακτικά μετοχές από τότε που ανέλαβε τη θέση αυτή στα τέλη του 2018 . Τα τελευταία δύο χρόνια, κάθε φορά που άσκησε δικαιώματα προαίρεσης που λάμβανε ως μέρος της αποζημίωσής της, πουλούσε αμέσως όλες τις μετοχές που μόλις είχε αποκτήσει.

Ο Zachary Kirkhorn, ο επονομαζόμενος Master of Coin της Tesla , ο οποίος είχε τον πιο τυπικό τίτλο του οικονομικού διευθυντή, επίσης πουλάει μετοχές τακτικά.

Οι μετοχές της Tesla είχαν απίστευτη πορεία τα τελευταία δύο χρόνια, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 2.000% από τότε που η εταιρεία εξέπληξε τους επενδυτές με ένα κερδοφόρο τρίτο τρίμηνο το 2019 . Αυτό ξεκίνησε μια σειρά από κερδοφόρα τρίμηνα. Πριν από αυτήν την έκθεση του Οκτωβρίου 2019, πολλοί επενδυτές ανησυχούσαν ότι η εταιρεία μπορεί να αντιμετώπιζε κρίση μετρητών .

Αυτή η άνοδος των μετοχών έκανε την Tesla μόνο την έκτη αμερικανική εταιρεία που έφτασε σε αποτίμηση 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων , επιτυγχάνοντας αγοραία αξία μεγαλύτερη από τη συνολική κεφαλαιοποίηση των 12 μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών στον πλανήτη και καθιστώντας τον Ίλον Μασκ τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως