Μεικτή είναι η εικόνα της διαπραγμάτευσης των μετοχών στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και ανέμεναν τα βασικά αποτελέσματα λιανικών πωλήσεων και κερδών από μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,03% στις 36.087 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά 0,05% στις 4.685 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,04% στις 15.853 μονάδες.

Ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών στο κλάδο της μεταποίησης, Empire State Manufacturing Index, της Fed της Νέας Υόρκης αυξήθηκε 11,1 μονάδες στις 30,9 τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η τράπεζα. Ο δείκτης νέων παραγγελιών αυξήθηκε 4,5 μονάδες τον Νοέμβριο στις 28,8 και ο δείκτης αποστολών εκτινάχθηκε 19,3 μονάδες στις 28,2 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου μέσα στην ημέρα, με την Tesla να συνεχίζει την κατρακύλα της προηγούμενης εβδομάδας. Το 10ετές «είδε» την απόδοση του να αυξάνεται στο 1,625%.

Οι μετοχές της Boeing ανέβηκαν όταν ο επικεφαλής εμπορικών αεροσκαφών της εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών δήλωσε «αισιόδοξος» στο Bloomberg προσθέτοντας ότι η Κίνα θα επαναλάβαι τις παραγγελίες του 737 Max σύντομα μετά από περισσότερα από δύο χρόνια καθήλωσης των αεροσκαφών.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 μηνών ανήλθε τη Δευτέρα το δολάριο έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, τροφοδοτούμενο από τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης του δολαρίου , ο οποίος μετρά το νόμισμα έναντι έξι άλλων νομισμάτων, έφτασε τις 95,287 τη Δευτέρα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020.

Υψηλά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώθηκαν νέα ιστορικά υψηλά τη Δευτέρα, μετά τα σχόλια της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, ότι αργεί ακόμα η αύξηση των επιτοκίων.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι η τρέχουσα άνοδος του πληθωρισμού θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν, αλλά θα εξασθενίσει το επόμενο έτος και θα παραμείνει μεσοπρόθεσμα εντός του στόχου του 2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]